• Zaterdag 30 november 2019: Zeeburgia JO8-5 vs FC Weesp JO8-1 7-3 

  Nog in het donker op weg naar Amsterdam-Oost. 8.30 uur spelen op de veld 2B van Zeeburgia alwaar FC Weesp hartelijk werd ontvangen. In de kou…beetje mistig…beetje schemerig. De spelers zijn allemaal jonger en kleiner dan de spelers van FC Weesp, maar 3 of 4 ervan zitten al in de scouting van Ajax. Alleen zijn ze nog te jong om bij Ajax te voetballen. We wisten dat we vandaag aan de bak mochten. Dit alles ook nog zonder Alexander die verhinderd was. Vandaag was onze invaller Ilai. Daar waren de spelers erg blij mee. Vandaag begon Amr op doel. Charlie en Ilai op meer vanuit achteruit. Jip en Simon op het middenveld. Aziz in de aanval. Aanvoerder van de week Imrane en Jesse begonnen in de wissel, maar zouden na 5 minuten alweer meedoen. 

  FC Weesp en Zeeburgia begonnen lekker te voetballen. Duidelijk was wel dat de spelers van Zeeburgia technisch beter aangelegd waren en bijdehanter waren. FC Weesp was fysiek sterker en was ook dichtbij een doelpunt. Ilai schot van afstand net naast. Jesse kon alleen door op de keeper. Alleen redde de keeper van Zeeburgia zijn schot goed. Aziz had een aantal goede dribbels met mooie passeerbewegingen. Aziz zette de tegenstander vaak op het verkeerde been. Zeeburgia was iets koelbloediger voor de goal en daardoor gingen de ploegen met een 2-0 stand naar het 2e kwart. 

  Jesse ging op doel in het 2e kwart. FC Weesp bleef lekker voetballen. Ook gedecideerd verdedigen met Simon als ballenafpakker en Jip die vol de duels in ging. FC Weesp moest eerst nog de 3-0 incasseren. Daarna pakte Ilai de bal goed af en dribbelde door richting het doel van Zeeburgia. Met een hard schot maakte Ilai de 3-1. Vlak voor rust werd de 4-1 hard en hoog binnen geschoten door Zeeburgia. Dat was ook de ruststand. 

  In de rust kregen de jongens complimenten voor het goede spel. Het was echt leuk om te zien. De tips waren dat FC Weesp meer moest overpassen en dat ze ook bijdehand naar de tegenstander mochten zijn. Dat was Zeeburgia namelijk ook. 

  Aanvoerder Imrane ging in het 3e kwart keepen. Imrane viel op door een aantal mooie reddingen. 1 bal kon Imrane niet tegenhouden en dat betekende de 5-1. Charlie hielp goed mee in de verdediging. Samen met Ilai en Simon werden veel ballen afgepakt. Eigenlijk verdedigde het hele team goed mee. FC Weesp loerde dan op de tegenaanval. Jesse en Aziz gingen regelmatig op avontuur met een aantal goede dribbels. Uiteindelijk was Aziz die over de rechterkant dribbelde. Aziz legde bal breed op Jesse die bal geplaatst in de rechterbovenhoek schoot. 5-2. 

  In het laatste kwart vroeg Jip of hij mocht keepen. Dat mocht uiteraard. Jip is een erg goede keeper. Niet alleen houdt hij de ballen goed tegen. Jip schiet ook de ballen goed naar zijn maatjes. Een afstandsschot van Zeeburgia ging er uiteindelijk in. Daarna kwam een langdurige aanval met Ilai naar Aziz. Aziz schiet op doel. Keeper van Zeeburgia redt. Amr staat daar op de goede plek. Amr pakt de bal af en legt deze breed op Jesse. Jesse schiet de bal laag in de linkerhoek. 6-3. Het doelpunt werd uitgebreid gevierd. Vlak voor tijd viel nog de 7-3 en toen was de wedstrijd gespeeld. Na de high-fives werden de penalties genomen. Haron was vandaag ook van de partij en hij nam er ook een. Helaas deze keer met minder succes. 

  FC Weesp speelde vandaag een goede wedstrijd tegen 1 van de beste ploegen in de poule. Het goede spel en het plezier is leuk om naar te kijken. Dat moeten we ook vasthouden. Van de week weer lekker trainen en dan thuis om 9.00 uur tegen Sporting Almere JO8-1. 

  Verslaggever JO8-1