• Zaterdag 13 april 2019: FC Weesp JO8-3 Victoria JO8-6 10-0 

  De wedstrijd begon eigenlijk de avond van tevoren. De JO8-2 kwam een speler tekort. Uiteraard staat de JO8-3 voor hun klaar. Omar en Roeland gingen bij de JO8-2 invallen. Omar zou waarschijnlijk wel op tijd terug zijn, maar ja...misschien ook niet. Voor de zekerheid hadden we contact opgenomen met de ouders van Alexander. Alexander wilde graag meespelen met de JO8-3. Dat was erg fijn! 

  Door naar de zaterdagochtend. Verzamelen in de kleedkamer. Even de puntjes op de i door de coaches Faical en Aize. De jongens waren niet te houden. Charlie "rots in de branding" begon vandaag op doel. Omar en Alexander begonnen in de verdediging. Imrane en Simon  op het middenveld. Jesse en Abdellaziz in de aanval. Amr en Jip in de wissel. Door naar de wedstrijd. 

  Victoria schoot uit de startblokken. Direct in de aanval. Het waren fysiek sterke jongens. Ze spraken overigens allemaal Engels. FC Weesp was even onder de indruk. Gelukkig stond Charlie op doel met enkele goede reddingen. Omar en Alexanders stonden goed op hun positie en Simon pakte ook de nodige ballen af. Als er dan een beetje ruimte ontstaat, dan gaat Jesse er vandoor. Jesse was de maker van de 1-0. Na 5 minuten kwamen Jip en Amr het veld in. Jip had er zin in vandaag. Amr trouwens ook, maar dat komt later nog. Jip ging fanatiek de ballen afpakken van Victoria en schoot de 2-0 en iets later de 3-0 binnen. De supporters van FC Weesp juichten en riepen dat Jip voor zijn "hattrick" moest gaan. Dat ging nog even niet lukken, maar dat gaf wel de sfeer langs de lijn aan. Positief! Veel ouders, vrienden en familie waren komen kijken ondanks het frisse windje. 

  Door naar het 2e kwart. Imrane ging op doel. Imrane had eigenlijk niet zoveel te doen in het 2e kwart. FC Weesp had de wedstrijd naar zich toegetrokken. Jesse maakte de 4-0. Daarna kwam eigenlijk het mooiste moment. Amr had de bal afgepakt en paste de bal tussen een aantal verdedigers door naar Abdellaziz die alleen op doel kon gaan. De keeper van Victoria stond op zijn plek en redde de inzet. Het was echt een schitterende pass van Amr. Het goede spel van Amr werd niet veel later beloond. Amr stond op de goede plek bij een aanval en schoot de 5-0 binnen. Dit was de ruststand. 

  Na de rust ging Simon op doel. FC Weesp had de overhand en meer balbezit. Victoria verdedigde goed en kwam er afentoe gevaarlijk uit. Alexander, Omar en Charlie stonden soms samen in het veld. Ja, dan is het lastig voor de tegenstander om bij het doel van FC Weesp te komen. Een mooi moment kwam ook nog in het 3e kwart. Imrane kon meer naar voren spelen. Met een goed schot maakte Imrane de 6-0. Zijn eerste doelpunt van het seizoen. Goed bezig, Imrane! 

  Het laatste kwart stond Jip op doel. Omar mocht meer in de aanval dit kwart. Hiermee kwam hij vaker voor de doel van Victoria. Omar was de maker van de 7-0. Daarna ging het hard. Een goede dribbel van Jesse gevolgd door een goed schot. De keeper van Victoria hield de bal tegen. Abdellaziz was er direct bij en schoot de 8-0 binnen. De 9-0 was een lange aanval. Charlie dribbelde terug naar zijn eigen helft om ruimte te maken. Hij paste de bal naar doelman Jip. Jip schoot de bal naar Abdellaziz en dribbelde de bal naar de middellijn. Daar kreeg Simon de bal. Simon dribbelde iets op en paste de bal naar Amr. Amr dribbelde verder en schoot de bal precies in de hoek. Victoria kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar Alexander en Charlie verdedigde goed. Jip pakte ook een paar goede ballen. FC Weesp mocht ook nog de 10-0 maken. Abdellaziz stond wederom op de goede plek. 

  Wat een wedstrijd! FC Weesp speelde erg goed vandaag. Alle 9 spelers! Het is ook een mooie uitslag. Voor de jongens is dit toch belangrijk. Vanuit de begeleiding leggen we hier niet de nadruk. Het is wel goed dat FC Weesp soms wint en soms verliest. De komende weken is er even geen competitievoetbal ivm Pasen en Koningsdag. 4 mei mag FC Weesp thuis tegen Baarn JO8-3 gaan spelen. Hopelijk spelen ze dan net zo goed als vandaag. 

  Verslaggever JO8-3