• Onze talenten van de toekomst zijn de laatste weken sterk op dreef. Werd er énige weken geleden thuis verdient gewonnen van Swift met 4-2. Toen volgde de uitwedstrijd bij de Meer, en kwamen de jongens met 11 doelpunten naar huis . Er werd een misstap gemaakt in Ouderkerk, verloren met 4-1.

  Maar Vandaag was Sporting Almere aan de beurt. De coach van de ploeg uit de polder arriveerde met 22 spelers, maar verklaarde de zwakste 11 te zullen gaan opstellen, nou wij  weespers laten ons geen "zand in de ogen" strooien en begonnen gemotiveerd aan de match.

  Een voetbalwedstrijd duurt 90 minuten en zónder chauvinisme durf ik te beweren dat FC Weesp 80 minuten het spel dicteerde. Een verdediging die er stond als een huis, en niet bang was om 1 op 1 te spelen. Dat scheelt dan een slok op borrel op het middenveld en in de aanval. Daniel Krancher is de plaag van elke verdediging, dus ook voor de zeer prestatiegerichte voetballers van Almere. 

  De score werd geopend door Daniel,  die een mooie dieptepass afrondde. 1- 0.

  Even later weer Daniel die de 2e erin schoot.

  Is dit een kandidaat voor de goaltjesdief competitie??

  Hierna verslapte de aandacht bij FC Weesp even en dat zijn precies de 10 minuten dat Sporting Almere daar gebruik van maakte. 

  Het werd 2-1 en 2-2 door scherpe counters van de talenten, die echter "geen ploeg" waren.

  FC Weesp ging de rust in met 2-2.

  Ayoub weet dat zijn mannen beter kunnen , beter zijn en hij zal ze dat vast en zeker in de kleedkamer hebben verteld. 

  De 2e helft ging van start en hoewel er veel kansen werden gecreëerd bij FC Weesp, was de afmaker even absent. 

  Tijd dus voor aanvoerder Thijmen Sierkstra om van zijn  centrale verdediger positie naar voren te komen en met een mooie kopbal de wedstrijd te beslissen. Eindstand 3-2 en welverdient, al bleek na afloop  dat de aanhangers en ja helaas ook de staf uit Almere het daar niet mee eens waren. 

  Ik zei het al een zeer prestatie gerichte club, ik denk dat als ze wat " down to earth" in de polder worden, ze meer resultaten behalen, want het is maar een spelletje uiteindelijk. 

  Verdient gewonnen FC Weesp en met jullie talenten, die we al wat jaren bij de club mogen aanschouwen, gaan we met vertrouwen de toekomst tegemoet. 

  Volgende week spelen we tegen Buitenveldert, daar zeker kansen om weer te winnen met dezelfde instelling als vandaag  

  FC Weesp verslaggever.