• Zaterdag 14 december 2019: FC Almere JO8-1 vs FC Weesp JO8-1 10-8 

  Vandaag stond alweer de laatste wedstrijd van de periode en van het kalenderjaar 2019 op het programma. Op naar FC Almere waar we op veld 8 mochten spelen. Een ouderwets grasveld wat nog niet alle regen van de nacht ervoor verwerkt had. FC Weesp was weer compleet. We begonnen met Imrane op doel. Alexander en Simon iets meer vanuit de verdediging. Imrane en Aziz er tussenin en Jesse iets meer vanuit de aanval. Charlie en Amr begonnen in de wissel, maar zouden na 5 minuten alweer meedoen. 

  FC Almere begon alert aan de wedstrijd en strafte de kleine foutjes van FC Weesp af. Hiermee kreeg FC Weesp 3 tegendoelpunten te verwerken ondanks het goede keeperswerk van Imrane. Imrane liet duidelijk zien dat hij niet bang is voor de bal. Ook Charlie stond weer goed te verdedigen. Hij liet zien dat hij groter en sterker was dan zijn tegenstanders. Complimenten daarvoor! Amr was op de helft van FC Almere attent en pikte daarbij de bal af. Dribbelde alleen door op de keeper van FC Almere en maakte een doelpunt. 3-1 was de stand na de eerste kwart. 

  Het tweede kwart ging Charlie op doel. FC Weesp kwam goed uit de startblokken. Aziz maakte een goede actie aan de linkerkant. Aziz behield het overzicht en paste de bal op Amr. Amr maakt gebruik van deze buitenkans en scoorde de 3-2. Lang kon FC Weesp niet genieten van de aansluitingstreffer. In de volgende aanval maakte FC Almere de 4-2. FC Almere liep verder uit naar 6-2. Toen was het de beurt aan Jesse. Jesse dribbelde over de linkerkant en kon door richting de keeper. Jesse schoot de bal hard in de korte hoek en scoorde de 6-3. FC Almere scoorde nog 1x en daarmee kwam de ruststand op 7-3. In de rust konden coaches Faical en Aize eigenlijk alleen maar complimenten geven voor het goede spel. Ze speelden echt goed. FC Almere was gewoon wat koelbloediger voor hun eigen doel en voor het doel van FC Weesp. 

  In het derde kwart ging Jesse op doel. Simon stond weer als een tijger te verdedigen. Simon pakte echt veel ballen af. Alexander hielp zijn maatje Simon goed in verdediging. Alexander ging ook goed mee in de aanval. Jesse is niet alleen een goede keeper, maar heeft ook een goede trap in zijn benen. Jesse schoot de bal lang op Aziz. Onze dribbelkoning Aziz ging op avontuur richting het doel van FC Almere. Na een lange dribbel schoot Aziz de bal heerlijk erin. FC Almere was onder de indruk van het voetbal van Aziz. FC Weesp moest nog wel 2 doelpunten incasseren. Hierdoor stond het 9-4 na het 3e kwart. 

  Eigenlijk moest Amr het vierde kwart keepen, maar Jip en Amr kwamen er onderling uit dat het beter was dat Jip ging keepen. Dat vertrouwen in het veld liet Amr ook zien. Amr pakte veel ballen af van FC Almere. Ook op hun helft. Amr scoorde de 9-5 en de 9-6 door de bal van FC Almere af te pakken en te scoren. Hiermee kwam de teller op 4 doelpunten voor Amr. Aziz maakte niet lang daarna de 9-7 na wederom een goede dribbel. Jip stond geweldig te keepen en pakte een paar zeker lijkende doelpunten toch gewoon met zijn handen klemvast. Goed bezig, Jip! Jip heeft ook een goede pass in zijn benen. Jip gaf een hoge, lange bal richting Jesse. Jesse ging op snelheid door naar de keeper van FC Almere en schoot de bal rustig binnen. 9-8. Was het nog mogelijk? Zou FC Weesp langszij komen? Amr had wederom de bal goed afgepakt op de rechterkant. Amr dribbelde naar de achterlijn en gaf een goede voorzet bij de 2e paal op Jesse. Jesse probeerde de gelijkmaker erin te schieten, maar de bal werd net geblokt voor de doellijn. FC Weesp rook mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. De wedstrijd was er helemaal naar. Het zat er ook echt in. Alleen in een van de laatste tegenaanvallen van FC Almere kreeg FC Weesp de 10-8 tegen. Dat was in de laatste minuut. Niet lang daarna floot de goed leidende spelbegeleider voor het laatst. 

  Aansluitend werden de high-fives uitgewisseld en de penalties genomen. Ook de broertjes David en Haron namen er 1. Toen FC Almere dat zag, was dat voor hun inspiratie om ook hun broertjes een penaltie te laten nemen. Dit tekende de sportiviteit voor, tijdens en na de wedstrijd. Het was echt een leuke wedstrijd vandaag. De jongens van FC Weesp speelden echt goed en worden elke week beter. Dit is samen met het plezier het belangrijkste. Als verslaggever ging ik deze jongens uiteraard een overwinning. Ook al is het resultaat niet het belangrijkste op deze leeftijd. We gaan nu de winterstop in. Even bijkomen van alle mooie voetbalavonturen van 2019. Tot volgend jaar!

   

  Verslaggever JO8-1