• Zaterdag 9 maart 2019: Huizen O8-5 - FC Weesp O8-3 6-3 

  Het was wederom een vroegertje voor FC Weesp O8-3. 8.30 uur spelen uit bij Huizen. Gelukkig lekker dichtbij. Dit alles in een relaxte sfeer op veld 7 in het winderige Huizen. Contact met de tegenstander was direct prima. We mochten een bal lenen voor het intrappen en we konden ook even 5 minuten wachten op de laatste ouder die nog een 2e speler moest ophalen. Helaas was Omar ziek en was het toch beter dat hij nog even rust nam. 

  Het was nog wel even wennen voor FC Weesp. Een echte wedstrijd. Dat op een echt grasveld. Huizen ging meteen vol op de aanval. FC Weesp was eerst even onder de indruk en ging daarna lekker meevoetballen. Charlie begon op de goal en haalde een paar ballen goed uit de goal van FC Weesp. Aan de andere had Amr een goede aanval opgezet. Amr kan ook goed op goal schieten, maar de keeper van Huizen bracht goed redding. Uiteindelijk kreeg FC Weesp toch een goal te verwerken en daardoor stond het 1-0 na het 1e kwart. In het 2e kwart ging Jip op goal. Jip was goed voorbereid en had zelfs zijn keepershandschoenen meegenomen. Weer een goede kans voor FC Weesp. Alleen schoot Jesse via de keeper op de paal. Erg jammer. Huizen voetbalde natuurlijk ook goed en kwam op een 2-0 voorsprong. Zou dat de ruststand worden? Abdellaziz dacht daar anders over. Vanaf de aftrap van de 2-0 dribbelde hij naar het doel van Huizen en schoot de 2-1 binnen. Een goed schot in de hoek. Toen kon de spelleider fluiten voor de rust. Op deze meneer was verder niets aan te merken. Hij begeleidde het spel erg goed. 

  De tweede helft begon met Simon op goal. Simon had nog even de keepershandschoen van Jip geprobeerd, maar met blote handen was het toch beter. FC Weesp was lekker aan het samenspelen. Mooie aanvallen met name met Jesse en Abdellazziz. Goede verdedigende acties van Charlie en Imrane. Zij zijn de rotsen in de verdediging van FC Weesp. Jip en Amr pendelde ertussen van aanval naar verdediging. Abdellaziz kon een van de goede aanvallen goed afronden waardoor het 2-2 kwam te staan. Simon kon 1 bal niet goed tegenhouden en aan het eind van het 3e kwart stond het 3-2. Het vierde kwart stond Amr op doel. FC Weesp kwam weer langszij. Jesse werd getackeld en kreeg een vrije trap. Jesse en zijn tegenstander gaven elkaar een hand en het spel kon weer verder. Bij de vrije trap dribbelde Jesse naar voren en schoot hard richting doel. De keeper van Huizen kon hem wel tegenhouden, maar niet helemaal vasthouden. Simon stond daar bij de doellijn op de goede plek en schoot voor de zekerheid de 3-3 binnen. Wat een wedstrijd! FC Weesp ging ook op jacht naar de winnende goal. Alleen kreeg daarbij in de tegenaanval de 4-3 te verwerken. Dat deerde FC Weesp en de jongens bleven lekker voetballen. Alleen Huizen was effectiever in het afronden op doel waardoor het uiteindelijk 6-3 werd. 

  Na laatste fluitsignaal werden de high-fives uitgewisseld. Het was een erg sportieve wedstrijd. De spelers deden het erg goed aan beide kanten. Ouders van beide kanten waren enthousiast. De coaches waren allebei tevreden over de spelers en een beetje schor van het coachen bij de stevige wind. Voetbal zoals het bedoeld is!

  Volgende week zijn deze mannen te bewonderen op het complex van FC Weesp. ASV’65 is dan de tegenstander. 

  Verslaggever O8-3