• Zaterdag 30 maart 2019: Loosdrecht JO8-2 - FC Weesp JO8-3 7-4 

  Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Loosdrecht JO8-2 op het programma. Op een zonnige lentedag stonden de spelertjes rond de klok van 9.00 uur klaar voor de aftrap. Charlie begon op doel. Imrane en Jip in de verdediging. Amr en Simon op het middenveld. Omar en Abdellaziz in de aanval. Jesse begon vandaag in de wissel. 

  Loosdrecht begon ietsje beter aan de wedstrijd. Een van de spelers kon hoog en hard schieten. Zeker met een dribbel vanuit een corner werd Loosdrecht gevaarlijk. Uiteindelijk kon Loosdrecht uitlopen tot een 3-0 voorsprong. FC Weesp kwam terug na een goede dribbel van Abdellaziz die de bal goed in de hoek schoot. 3-1 na de 1e period. In de 2e periode stond Simon op doel. Abdellaziz maakt de aansluitingstreffer. Wederom een goede dribbel met een goed schot. 3-2. Loosdrecht scoorde nog 1x en dus gingen de ploegen met een 4-2 stand de rust in. 

  De jongens hadden veel plezier in het spelletje en gingen er nog vol voor. Imrane begon op doel in de 2e helft. Jesse was lekker op dreef. Met een paar goede dribbels en soms ook na mooie pasjes van Amr en Jip. Jesse scoorde 2x en dus stond het weer gelijk na het 3e kwart.

  Omar begon in de spits en liet zich langzaam terugzakken naar de laatste linie. Als laatste man speelde Omar erg goed. Hij pakte veel ballen af van Loosdrecht en schoot de bal direct naar de helft van Loosdrecht. Alleen was hij aan de beurt voor de wissel in het 4e kwart en er ontstond wat meer ruimte in de verdediging van FC Weesp. Jesse stond op doel. Het was een leuke, gelijkwaardige wedstrijd met kansen over en weer. Uiteindelijk was er een schot dat Jesse op of over de lijn van het doel stopte. Een soort van VAR-moment bij de kleinste pupillen. Je kunt aan kinderen zien of ze liegen of niet. Deze scheidsrechter had niet door dat ze waarheid spraken en gaf een doelpunt. Loosdrecht liep daarna uit naar 7-4 in een sportieve wedstrijd tussen de jongetjes. 

  Na de wedstrijd een korte evaluatie met een aantal ouders van FC Weesp. Iedereen was enthousiast over het samenspel en de inzet van de jongens. De jongens stralen plezier uit. Erg positief. Elke week weer een stukje beter. De scheidsrechter wilde deze wedstrijd heel serieus fluiten, terwijl dat echt niet nodig is bij jongetjes van 6. Ze komen er vaak onderling al uit.  Wellicht moeten we Loosdrecht daar nog een keertje over tippen. Dat gezegd hebbende ondernamen we de terugreis naar Weesp na de penalties. Volgende week ‘s Graveland uit. We kijken er naar uit. 

  Verslaggever JO8-3.