• Zaterdag 6 april 2019: ‘s Graveland JO8-4 - FC Weesp JO8-3 6-7 

  FC Weesp JO8-3 speelt hoofdzakelijk uit. Zo ook vandaag. Vandaag gingen de papa’s, mama’s, opa en oma naar het 3e veld van ‘s Graveland. Een grasveld. Lekker oefenen op een ongelijke ondergrond. De wedstrijd begon om 9.00 uur in een beetje druilige sfeer. Helaas kregen we op zaterdagmorgen nog een berichtje dat Amr ziek was. Onze goede dribbelaar kon helaas niet meespelen.

  Vandaag begon Charlie op doel. Omar was de verdediger. Jesse en Simon stonden op het middenveld. Abdellaziz en Imrane begonnen in de aanval. Jip was de eerste wissel. 

  ‘s Graveland en FC Weesp waren erg aan elkaar gewaagd. Het spel ging op en neer. Imrane begon lekker fanatiek aan de wedstrijd en maakte het lastig voor de verdedigers van ‘s Graveland. FC Weesp kwam op voorsprong. FC Weesp was in de aanval. De bal kwam voor de doel.’s Graveland wilde de bal wegschieten, maar daar stond Simon op de goede plek. Simon schoot de bal onder de keeper door. 0-1.  Even later onderschepte Jip de bal. Hij was ondertussen al ingevallen. Jip kon door op de keeper, maar hij werd onderuit gehaald. Penalty. Jip mocht hem zelf nemen, maar dat ging niet helemaal zoals bedacht. De stand bleef daardoor op 0-1. Even later kwam ‘s Graveland op gelijke hoogte. In het 2e kwart ging Omar keepen. Dan merk je toch dat Omar gemist wordt in de verdediging. ‘s Graveland had ook een goede ploeg. Met een paar mooie aanvallen scoorden ze 2 keer. De ploegen gingen met een 3-1 stand aan de limonade. 

  In de rust gaf coach Faical de jongens een peptalk. Dat was ook even nodig. Er klonk al een geluid dat FC Weesp misschien ging verliezen. De peptalk werkte goed. Jip ging keepen en deed dat erg goed. Zijn moeder gaf hem nog wat tips vanaf de achterlijn. Omar bleef bij Jip in de buurt om hem te helpen. Dat hielp zeker. Charlie stond ook in de buurt om ervoor te zorgen dat er weinig op het doel van FC Weesp geschoten kon worden. Jesse ging helemaal los in het 3e kwart. Met 3 goals van Jesse kwam FC Weesp terug tot 3-4. De ene goal was nog mooier dan de ander. ‘s Graveland scoorde ook nog een goal en dus stonden de ploegen 4-4 aan het eind van het 3e kwart. FC Weesp was weer terug in de wedstrijd. 

  Het vierde kwart stond Abdellaziz op doel. Hij deed dat erg goed. Hij pakte veel ballen en ging creatief om met de spelhervattingen. Omar stond ook dit kwart bij Abdellaziz in de buurt om hem te helpen. ‘s Graveland kwam weer op voorsprong. 5-4. Jesse maakte weer een mooie actie en maakte de 5-5.  ‘s Graveland had gewoon een goede ploeg en kwam weer op voorsprong. 6-5. De laatste minuut ging in. Jesse maakte de gelijkmaker. 6-6. Dat leek een mooie uitslag voor een mooie wedstrijd. ‘s Graveland nam de aftrap. Jip pakte de bal af en ging dribbelen. Uiteindelijk was FC Weesp al aardig in de buurt van het doel van ‘s Graveland. Jip past de bal naar Simon. Simon keek goed om zich heen en zag Jesse vrij staan. Het waren echt de laatste seconden van de wedstrijd. Jesse nam de bal gaan en en maakte de mooie aanval goed af en scoorde zijn 6e doelpunt vandaag. 6-7. De FC Weesp supporters gingen uit hun dak! 

  Na de wedstrijd ging het feest nog even door. Trainer Aize was jarig en trakteerde de spelers op iets lekker. Dat smaakte nu nog beter.

  FC Weesp speelde vandaag wederom een goede wedstrijd tegen een goede tegenstander. Het was een goede teamprestatie. Daarbij vielen 2 spelers op vandaag.  Jesse viel natuurlijk op door 6 keer te scoren. Omar viel op door zijn goede verdedigende spel en door klaar te staan voor zijn teamgenoten.  Complimenten ook voor de scheidsrechter en de coach van de tegenstander die de hele tijd positief de jongens coachten.  Volgende week spelen de jongens van JO8-3  thuis tegen Victoria. De oude club van trainer Faical. Dat zal vast weer een leuke wedstrijd worden. 

  Verslaggever JO8-3