• Zaterdag 23 maart Altius JO8-4 - FC Weesp JO8-3 1-8 

    Wederom een verslagje van het jongste team van FC Weesp. JO8-3 was het seizoen goed begonnen. Er werd goed gespeeld. Er werd alleen nog niet gewonnen. Vorige week was de eerste overwinning. Een mooie 9-2 overwinning thuis tegen ASV’65 in stormachtige omstandigheden. De verslaggever kon alleen even geen notities maken tijdens de wedstrijd aangezien hij ook spelleider was. Deze week kon het wel.

    Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Altius JO8-4 op het programma. 8.30 uur begon de wedstrijd, dus het was weer een vroegertje voor de ouders. Voor de opstelling moest er even gepuzzeld worden. Jip en Jesse zouden eerste niet beschikbaar zijn voor de wedstrijd. Vandaar dat Alexander vandaag mee ging doen. Uiteindelijk bleek Jesse toch wel mee te kunnen doen, omdat het toch wel te combineren was met zijn eigen verjaardagsfeestje. Dit alles bleek goed uit te komen. De JO8-2 kon nog een versterking gebruiken. Vandaar dat Omar met de JO8-2 mee deed. 

    Daarmee komen we bij de opstelling van vandaag. Charlie begon op doel. Imrane en Alexander stonden in de verdediging. Imrane nam Alexander in het begin op sleeptouw door uit te leggen waar hij moest lopen op het veld. Amr en Simon stonden op het middenveld. Jesse en Abdellaziz stonden in de aanval. De aanvallers lieten zich meteen gelden in het eerste kwart. Jesse opende al snel de score na een goede dribbel op de helft van Altius. Abdellaziz zorgde voor de 0-2 en de 0-3. Altius voetbalde lekker mee en kreeg ook zo zijn kansen. Uiteindelijk had Altius een 3 tegen 1 situatie en scoorde de 1-3.  Door naar het 2e kwart met Jesse op doel. Amr dribbelde er lekker op los vandaag en schoot met links en rechts op doel. Met rechts was het raak. 1-4. Abdellaziz maakt zijn 3e van de wedstrijd, waardoor de teams met een 1-5 stand de rust in gingen. Het derde kwart ging Alexander op doel. Dit vond Alexander niet zo leuk. Alexander hoefde maar 2 ballen tegen te houden. Aan de andere kant had FC Weesp een paar mooie kansen, maar de keeper van Altius hield zijn doel schoon. Het bleef nog even 1-5. Het laatste kwart stond Abdellaziz op doel. FC Weesp maakte goed gebruik van de ruimte die er begon te ontstaan. Jesse maakte een goede dribbel en schoot de 1-6 binnen. Simon stond even later op de goede plek om een afgeslagen bal op te pikken en de bal in de bovenhoek te schieten. 1-7. Amr beloonde zijn uitstekende spel van vandaag met een 2e doelpunt en daarmee kwam de eindstand van 1-8 op het bord. De wedstrijd ging over het algemeen erg sportief. Er was 1 moment van ruzie tussen 2 spelers, maar dat loste de spelleider van Altius uitstekend op. 

    FC Weesp JO8-3 speelde vandaag erg lekker. Winnen is nu nog niet het belangrijkste, maar de jongens vinden het wel fijn dat er nu ook 2x gewonnen is. Een soort van bevestiging dat ze goed bezig zijn. Speciale vermelding voor Alexander die voor het eerst meedeed met de JO8-3. Na de 1e minuut was daar niets meer van te zien. Volgende week mag er opnieuw uit worden gespeeld. Loosdrecht JO8-2 uit. 

    Verslaggever JO8-3