• Zaterdag 12 oktober 2019: SV Diemen JO8-2 - FC Weesp JO8-1 (Rood) 4-8. 

  De laatste wedstrijd van de 1 periode was alweer aangebroken. Diemen uit. FC Weesp was compleet vandaag en begon met Jip op doel. Verder werd de formatie vrij gelaten aan de spelers. Jesse, Aziz, Amr, Charlie en Alexander mochten het zelf invullen. Alexander was de aanvoerder van de week. Simon en Imrane begonnen in de wissel en zouden na 5 minuten alweer meedoen. Dit alles speelde zich af in druiligere omstandigheden.

  FC Weesp begon goed aan de wedstrijd. Jesse schoot goed op doel. De keeper van Diemen hield de bal goed tegen. Daar stond Amr op de goede plek om de 0-1 binnen te schieten. We moesten wel even goed kijken, want er zat een gat in het net en Amr schoot de bal daar precies doorheen.

  Niet veel later nam Jesse een corner goed en kon deze direct hard en hoog erin schieten. 0-2. Charlie stond ondertussen goed te verdedigen en was heel alert als Diemen met de bal vanaf de zijlijn mocht indribbelen. Alexander stond vaak op de goede plek om de bal van Diemen af te pakken. 

  In het tweede kwart ging Jesse op doel. Aziz nam een corner. Aziz dribbelde en keek goed om zich heen. Daar zag hij zijn team- en klasgenoot Jip staan. Goede pass op Jip. Jip neemt de bal goed aan en schiet de bal hard en laag in de hoek. 0-3. Aziz ging niet veel later op avontuur en dribbelde bijna het hele veld over om de 0-4 te maken. Jesse stond geweldig te keepen. Jesse hield zijn doel schoon. Dat was niet niks met al die schoten van Diemen op het doel van FC Weesp. Daarbij stond Simon weer als een tijger te verdedigen met een aantal goede tackels. Ook op jongens die bijna een kop groter waren. Een van de mooiste aanvallen volgde daarna. Jesse hield een bal goed tegen. Zijn uittrap ging ver richting het doel van Diemen. Diemen pakte de bal. Amr zette meteen druk en pakte de bal van Diemen af. Amr keek en zag Aziz vrij staan. De pass was op maat. Het schot van Aziz was ook goed. De redding van de keeper van Diemen was stijlvol. De ploegen gingen met een 0-4 stand aan de limonade.

  In het 3e kwart ging Alexander op doel. Diemen had zichzelf herpakt en ging door met lekker aanvallen en kwam terug tot 1-4. Aziz schoot daarna een vrije trap in 2 keer erin. 1-5. Diemen gaf zich niet gewonnen en kwam goed terug tot 3-5. Daarna kwam er weer een goede goal van FC Weesp. Amr dribbelde met de bal. Amr keek goed om zich heen en zag Jesse helemaal vrij staan. Een pass van Amr op maat werd door Jesse koelbloedig afgerond. 3-6.

   Amir ging het laatste kwart op doel. Aziz was lekker op dreef en schoot de 3-7 binnen. Amr stond lekker te keepen. Amr hield een bal goed tegen. Daarna schoot de Amr de bal over alles en iedereen heen. Jesse kon met Imrane samen naar het doel van Diemen. Jesse schoot de 3-8. Binnen. Niet veel later was Imrane ook dichtbij een doelpunt, maar de bal werd net geblokt. Het laatste woord was aan Diemen doordat ze de 4-8 binnen schoten. Daarna floot de goed leidende spelbegeleider voor het laatste. Daarna volgen de high fives en de penalties. Bij de penalties ging het steeds harder miezeren…dus snel weer terug naar Weesp. Dit was dus de laatste wedstrijd in de 1e periode. Nu een paar weken rust en dan door naar de 1e klasse.

   Verslaggever JO8-Rood