• Jo 8 ontmoet nu elke week sterke tegenstanders

  Zaterdag 9 november 2019 FC Weesp JO8-1 - Diemen JO8-1 2-8 

  Vandaag stond de 2e wedstrijd in de 1e klasse op het programma. Diemen kwam op bezoek. Net voor 9 uur vond onder een grote regenboog de warming-up plaats. Het team zag er goed en fris uit. Tijd om lekker te voetballen. Alexander begon op doel. Charlie was vandaag de aanvoerder en speelde iets meer vanuit de verdediging. Amr en Simon stonden op het middenveld. Jesse en Aziz begonnen iets meer vanuit de aanval. Jip en Imrane begonnen in de wissel en zouden na 5 minuten alweer meedoen. Coach Faical was vandaag de scheidsrechter en Coach Aize was vandaag de coach. 

  Na even aftasten gingen de ploegen lekker voetballen. FC Weesp en Diemen waren aardig aan elkaar gewaagd. Diemen kwam met 2 goede aanvallen op een 0-2 voorsprong. Jip en Imrane speelden ondertussen alweer lekker mee. Jip ging over de linkerkant in de aanval. Jip gaf een goede voorzet op Jesse die de 1-2 maakte. Dat was ook de stand aan het eind van de 1e periode. 

  In het 2e kwart ging Jip op doel. Zijn vader moest uiteraard even snel zijn eigen trainingsjack halen, want daar kan Jip beter in keepen. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Jip was op dreef en maakte een paar goede reddingen. Echt leuk om te zien! Simon verdedigde vandaag wederom weer goed en haalde ook nog een bal goed van de doellijn af. Met applaus van het publiek tot gevolg. FC Weesp was op jacht op de gelijkmaker. Jesse schoot eerst nog de bal op de paal. Niet veel later schot Jesse wederom op doel. De keeper kon de bal nog tegenhouden. Amr stond op de goede plek. Amr pikte de bal op en schoot de 2-2 in het doel. Even later moest de aanvoerder van de dag Charlie naar de kant. In een duel was Charlie -die vandaag weer lekker stevig de duels inging- aan zijn enkel geraakt. Diemen ging ook weer lekker aanvallen. Iemand van Diemen wilde op doel schieten, maar schoot zijn eigen schoen uit. FC Weesp was even afgeleid. Zijn maatje van Diemen maakte gebruik van het moment en schoot de 2-3 erin. Vlak voor rust had Diemen een goede tegenaanval en maakte de 2-4. Daarna gingen de ploegen aan de limonade die door de vader van Amr was gehaald. 

  Het derde kwart ging Jesse op doel. FC Weesp en Diemen maakten er nog steeds een boeiende wedstrijd van. Gelijkwaardig. Diemen misschien net ietsje effectiever in de aanval. Diemen maakte namelijk 2x vanuit een indribbel van de zijlijn een doelpunt. 2-6 was de stand aan het eind van het 3e kwart. 

  Het vierde kwart stond Simon op doel. Simon stond weer als een tijger te keepen. Zijn maatje Alexander ging voorop in de strijd en pakte veel ballen af van Diemen en ging zelfs afentoe mee in de aanval. FC Weesp was nog steeds op jacht naar doelpunten. Het zat alleen net niet mee. Imrane had een goede actie op de rechterkant en leverde een mooi schot af met links. Net op de paal. Amr stond wederom een keer op de goede plek en schoot de bal richting doel. Ook net op de paal. Daarna ontstond een ouderwetse scrimmage voor het doel van Diemen, maar de bal ging er uiteindelijk niet in.  Aziz had een goede dribbel en schoot de bal goed op doel. Op de lat. Het zat niet mee voor FC Weesp. Diemen was effectiever voor het doel en scoorde tweemaal wat de eindstand op 2-8 bracht. 

  Na de wedstrijd werden de high fives uitgewisseld en werden de penalties genomen. Ook de broertjes Haron en David namen een penalty. Beiden waren raak tot vermaak van het publiek. Na de penalties mochten de teams op de foto met dank aan een van de moeders van Diemen. Daarna kwam de langverwachte regen, dus snel de kantine in of snel naar huis. 

  De stand ziet er wellicht wat heftig uit, maar FC Weesp heeft vandaag gewoon goed gespeeld. De tegenstanders zijn een stukje brutaler  en daar moeten de jongens van FC Weesp nog een beetje aan wennen. Van de week gaan we weer lekker trainen om volgende week uit te gaan spelen tegen AS’80.

  Jullie verslaggever