•  
  Zaterdag 5 oktober 2019 FC Weesp JO8-Rood vs Waterwijk JO8-4 15-3 

  Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Waterwijk op het programma. Alexander was helaas verhinderd. Ilai was beschikbaar als zijn vervanger. Op voorhand gaf de coach van Waterwijk aan dat ze verkeerd waren ingedeeld. Na de herfstvakantie gaat dit team een klasse omlaag. FC Weesp is lekker aan het voetballen. Dat was het antwoord terug op de coach van Waterwijk. De wedstrijd ging gespeeld worden in een fris herfstzonnetje onder belastingstelling van papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes en vrienden. 

  FC Weesp begon met Imrane op doel. Ilai in de verdediging. Aanvoerder van de week Amr en Simon op het middenveld. Jesse en Aziz in de aanval. Jip en Charlie begonnen in de wissel, maar zouden snel weer gaan voetballen. FC Weesp begon gretig aan de wedstrijd. Direct in de aanval. Direct proberen een paar goaltjes te maken. Dat ging vrij goed met 2 doelpunten van onze dribbelaar Aziz, 1 doelpunt met een goed schot van Ilai en aanvoerder van de week Amr stond op de goede plek om ook zijn doelpuntje mee te pikken. Waterwijk had zeker ook een aantal goede voetballers. Alleen gingen hun schoten net naast of zelfs op de paal. Verder behield Ilai goed het overzicht vanuit de laatste linie en pakte veel ballen van Waterwijk af. Dit betekende een 4-0 stand na het eerste kwart. 

  Het tweede kwart ging Charlie op doel. C Weesp ging het 2e kwart het tempo omhoog brengen en maakte goed gebruik van de ruimte die er lag op het veld. Ilai tekende de 6-0 aan. Imrane liet zich vandaag goed zien. Imrane was attent bij de rebound en schoot de bal half wreef /half punter hard tegen het net 7-0.  Charlie behield het overzicht en gaf goede lange passes over de verdediging van Waterwijk. Een ervan werd door Jesse opgepikt die doorkom op de keeper en de 8-0 binnen schoot. Jesse -onze killer voor de doel- scoorden nog 2x in het 2e kwart en Aziz ook nog 1x waardoor de ruststand 10-0 was. De vader van Amr verzorgde vandaag de limonade. Met een korte bespreking van coach Faical waren de spelers klaar voor de 2e helft. 

  Jesse begon op doel. Verder werden de verdedigers in de aanval opgesteld en gingen de aanvallers in de verdediging. Waterwijk was regelmatig in de buurt van het doel en maakte ook de 10-1. De eretreffer was sowieso gemaakt tot genoegen van het meegereisde publiek. Charlie maakte dankbaar gebruik van zijn spitspositie. Charlie dribbelde lekker met de bal en maakte de 11-1 en 12-1. De lach op het gezicht van Charlie…daar doen we het allemaal voor. Amr en Ilai domineerden vanuit de laatste linie en vanuit het middenveld en maakten de 13-1 en 14-1. Simon pikte ook zijn doelpuntje mee door een bal af te pakken van Muiderberg in het doelgebied van Waterwijk en direct de bal in het doel te schieten 15-1. 

  In het 4e kwart ging Simon op doel. De opstelling bleef lekker doordraaien. Iedereen op alle posities. FC Weesp kwam er ook achter dat Jip nog niet had gescoord. Dus alle ballen op Jip. Dat viel nog niet mee. Jip was goed actief in de aanvallen. Het leek ook wel alsof Waterwijk het in de gaten had. Waterwijk kwam er vaak gevaarlijk uit. Simon had een aantal goede reflexen waardoor zeker lijkende doelpunten toch nog werden tegen gehouden. Waterwijk scoorde nog wel de 15-2 en de 15-3. De laatste goal was een goed ingeschoten vrije trap. Goed gedaan van Waterwijk. 

  Na afloop werden de high fives gegeven en de penalties genomen. Haron -broertje van Imrane- en David -broertje van Simon- sloten aan in het rijtje om penalties te nemen. De penalties werden goed genomen. Mooi om te zien dat zowel Haron als David ook hun penalties hadden gescoord. Hiermee had iedereen van FC Weesp een goed begin van hun weekend. 

  Verslaggever JO8-Rood