• Onder een heerlijk winterzonnetje mochten zondag hoofdzakelijk junioren spelen aan de Papelaan, JO19-1 en JO17 1+2+4. Ik koos voor de laatste, JO17-4 tegen Waterwijk. 

  Onder de leiding van Scheidsrechter Schouten, werd er afgetrapt en werd FC Weesp wakker geschud door de mannen uit de polder, want de tegenstander opende de score al in de eerste 5 minuten. 

  Weesp was getergd, maar kon een penalty niet voorkomen, dus 0-2.

  Toen ging de motor in de 2e versnelling en bij spits Ischa zelfs in de 3e, hij besloot een snelle rush op rechts met 1-2 en 5 minuten later schoof hij de bal voor het doel van Waterwijk en werd het 2-2. Nu was de beer los en mede door veel fouten bij de tegenstander konden Ischa en Elias nog meer doelpunten voor rust aan de stand toevoegen. 3-2 naar 4-2 toen 5-2 en 6-2 voor de theepauze en de eerste hattrick van Ischa, die ook nog eens jarig was vandaag, werd een feit, Ischa krijgt de FC Weesp wintermuts. Ik weet zeker dat deze muts door zijn moeder voortaan extra speciaal wordt gewassen, want ook ook hij steunt hiermee de Stichting Because we carry.

  Na rust ging de ploeg vrolijk verder en als ze iets minder pingelden, en meer samen speelden, had er wel 20-? in gezeten voor deze wedstrijd, want ook al bleef Waterwijk sportief doorvoetballen, de fouten in hun verdediging vooral werden genadeloos afgestraft door Weesp.

  Toch was de eerste goal na rust van Waterwijk stand was nu 7-3.

  Maar de snelheid van Weesp kwam weer aan bod en Elias won ook een muts met zijn hattrick. Het werd 8-3 en 9-3, en een plaagstootje van Waterwijk bracht hun totaal naar 5, dus 9-5.

  De coach stuurde de reservespelers van FC Weesp het veld in en die gingen nog even flink tekeer, zodat de scheidsrechter een eindstand van 11-5 mocht noteren.

  Leuke wedstrijd, leuke ploeg, leuke ouders langs de kant, wat wil je nog meer op je vrije zondag, moet u ook eens doen maar uw reporter is 2 wintermutsen armer. 

  FC Weesp verslaggever