• Zaterdag 23 november 2019: FC Weesp JO8-1 vs Waterwijk JO8-3 4-6 

  Vandaag ontving FC Weesp Waterwijk op veld 4b zo tegen 9.00 uur. In het contact tussen de coaches bleek dat beide ploegen wel lekker aan het spelen zijn, maar allebei nog niet gewonnen hebben. Een mooie pot lag in het verschiet. FC Weesp moest het vandaag zonder Jesse en Alexander doen. Jesse ging bij Sinterklaas op bezoek. Alexander was helaas ziek afgemeld de dag van tevoren. In de groepsapp van de trainers van de JO8 en JO9 bleek dat Liam niet met zijn eigen team JO8-2 mee kon doen gezien het tijdstip. Vandaar de uitnodiging om vandaag met de JO8-1 mee te doen.

  Vandaag begon FC Weesp met Charlie op doel. Simon iets meer vanuit achteruit. Jip en Amr op het middenveld. Aziz en Imrane meer vanuit de aanval. Liam mocht nog even de kat uit de boom kijken en begon in de wissel. Na 5 minuten zou Liam alweer lekker meespelen. Coach Faical was vandaag de coach. Coach Aize was vandaag de spelbegeleider. 

  Wat waren de ploegen inderdaad aan elkaar gewaagd. Het spel ging op en neer. Kansen over en weer. Liam liet zien dat hij niet bang was en speelde na 5 minuten direct lekker mee. Simon pakte echt heel veel ballen af van Waterwijk. De verslaggever was de tel op een gegeven moment kwijt. Uiteindelijk hielden beide keepers hun doel schoon. 0-0 na het eerste kwart. Gebeurt niet zo vaak. 

  In het 2e kwart ging Aziz op doel. Aziz keept lekker ver voor zijn doel uit. Een soort van extra laatste man. Amr speelde weer ouderwets goed. Een goede dribbel over de linkerkant van het veld. Een goed schot op doel. De keeper redde goed, maar kon de bal niet vast houden. Daar stond Imrane klaar om de bal het laatste zetje te geven. 1-0. Waterwijk gaf zich zeker niet gewonnen en kwam snel terug tot 1-1 en zelfs tot 1-2. Dit alles ondanks dat Charlie onder aanmoediging van zijn opa en oma weer goed stond te verdedigen.  Op slag van rust maakte Amr met een mooi afstandsschot de 2-2. Echt net voor rust.

  Beide ploegen gingen enthousiast de rust in. Allebei de teams speelden goed en werden positief gecoacht vandaag de zijlijn. 

  In het 3e kwart ging Jip op doel staan. Heel leuk om te zien hoe Jip op doel staat en de ballen tegenhoud. FC Weesp kwam op voorsprong. Wederom was Amr met een goede aanval. De bal kwam bij Imrane die de bal tegen een hand van Waterwijk schoot. De spelbegeleider vloot daar eigenlijk niet of nauwelijks voor. In de rebound stond Amr op de goede plaats om de 3-2 erin te schieten. Ondanks het goede keepen van Jip en de vele ballen die Simon afpakte, kwam Waterwijk op een 3-4 voorsprong. Zeker de 3-4 werd hard en hoog binnengeschoten. De 4-4 begon bij Simon die de bal afpakte en stuurde met een subtiel passje Aziz over de linkerkant de diepte in. Aziz dribbelde goed door en schoot de bal diagonaal in de verre hoek. Wat een mooie actie van Aziz. FC Weesp had op voorsprong kunnen komen. Door een beetje pech schoot Aziz bij 2 aanvallen de bal op de paal. Het bleef dus nog even 4-4. 

  In het 4e kwart ging Simon op goal. Het was zijn beurt; ook al misten we wel de balafpakker in het veld. Simon had een aantal goede reddingen. Jip had een aantal goede dribbels, maar het kwam net niet tot een doelpunt. In de jacht op de winnende goal kreeg FC Weesp in de tegenaanval de goals tegen. 4-5 en uiteindelijk ook nog 4-6. 

  Na 4 x 10 minuten was het mooi geweest voor vandaag. Daarna werden de high fives uitgewisseld met de sportieve tegenstanders -zowel spelers als coaches-. In een goede sfeer werden de penalties genomen. Jip stond wederom goed te keepen. Uiteindelijk nam Haron ook nog een penalty. Wederom strak in de hoek. Volgende week gaat FC Weesp op bezoek bij Zeeburgia. Jesse is dan weer van de partij. Alexanders heeft dan andere verplichtingen. Waterwijk gaf aan dat dit een van de beste ploegen was tot nu toe. We gaan er gewoon wederom het beste van maken. Vandaag werd wederom lekker gevoetbald. Goed om te zien dat als Jesse en Alexander er niet zijn, dat andere spelers het initiatief overnemen. 

  Tot volgende week!

  Verslaggever JO8-1

  we hebben een mooie feestdagen wens gestuurd aan de redactie, jullie gaan hem zien in de laatste nieuwsbrief