• Zaterdag 2 november 2019: AS’80 JO8-3 - FC Weesp JO8-1 10-3 

  Na een goede 1e periode is de JO8-1 overgegaan naar de 1e klasse. De jongens wisten dat ze aan de bak moesten. Op naar AS’80 met een wedstrijd die rond het middaguur gespeeld ging worden. Na alle regen die er gevallen was, werd de wedstrijd gespeeld in een najaarszonnetje. 

  FC Weesp begon met Charlie op doel, Jip als verdediger, Simon en Amr op het middenveld en Imrane en Aziz in de aanval. Jesse en Alexander begonnen in de wissel en zouden na 5 minuten alweer meespelen. FC Weesp moest echt even wennen. AS’80 begon ergens tussen fanatiek en agressief. Hierdoor won AS’80 vaak de bal en kwamen ze vaak in scoringspositie. FC Weesp moest echt even wennen aan het spel van AS’80. Alleen toen stond het al 5-0. 

  Het tweede kwart ging Jip op doel. Jip was goed voorbereid en had zijn eigen handschoenen bij zich. FC Weesp wist dat het geen makkie ging worden en deed er een stapje bij. Aziz maakte een mooie actie vanaf de linkerkant. Zijn voorzet kwam bij Jesse die de bal goed in. 5-1. Niet lang daarna maakte AS’80 de 6-1. Jip liet zien dat hij niet alleen goed kan keepen, maar ook goed kan passen. Jip gaf een mooie, lange pass op Jesse. Jesse kon alleen door op de keeper van AS’80 en schoot de 6-2 binnen. Aangezien AS’80 nog een keer scoorde, gingen de ploegen met een 7-2  de rust in. 

  De jongens van FC Weesp waren in de rust een beetje ontdaan van de schoppen en duwen die ze hadden moeten incasseren. Coaches Faical en Aize gaven de jongens tips hoe ze daar het beste mee om konden gaan en de tops voor de goede zaken die de coaches in de eerste helft al gezien hadden. 

  In de 3e periode ging Jesse op doel staan. De wedstrijd was echt gelijkwaardig geworden. Charlie en Alexander verdedigde ouderwets. Echt als leeuwen. Amr stond weer goed op zijn positie en ging voorop in de strijd. Jip was lekker fanatiek en ging er vol voor. Simon gingen weer goed de ballen afpakken. Imrane liet zich niet kisten en maakte goed gebruik van zijn lichaam bij de duels. Aziz liet zijn goede dribbels zien. Het was leuk om te kijken. De verslaggever twijfelt even aan zijn aantekeningen, maar er werd niet gescoord in de 3e periode. 

  In de 4e periode ging het wederom gelijk op. Dit keer stond Imrane op doel. AS’80 sloeg nog even een gaatje naar 9-2. FC Weesp bleef gelukkig lekker voetballen. Simon onderschepte goed de bal en paste de bal naar Jip. Jip kon door op de keeper van AS’80 en schoot de bal binnenkant paal erin. 9-3. In blessuretijd werd het nog 10-3 voor de statistieken. 

  Na de wedstrijden werden de high fives uitgewisseld en de penalties genomen. David -het broertje van Simon- nam er ook 1 en schoot die goed binnen. Daarna weer terug naar FC Weesp. De jongens vonden het wel jammer dat er verloren was, maar er was eigenlijk geen onvertogen woord over. Ze hadden gewoon lekker gevoetbald. Het is gewoon weer het begin van de nieuwe leercurve met extra tegenstand op de zaterdag. Goed voor de jongens. Goed voor de coaches. 

  Verslaggever JO8-1.