• Zaterdag 11 mei 2019: FC Weesp JO8-3 - BFC JO8-6 10-3

  Op deze mooie zaterdagmorgen stond de thuiswedstrijd tegen BFC JO8-6 op het programma. Onder grote belangstelling van familie en vrienden -ook van BFC- werd de wedstrijd gespeeld. De JO8-3 was vandaag compleet. We startten met Imrane op doel. Omar stond in de verdediging. Simon en Jip op middenveld. Jesse en Abdellaziz in de aanval. Charlie en Amr begonnen in de wissel. Amr had zijn arm in het verband, maar kon vandaag gelukkig toch voetballen. 

  BFC begon goed aan de wedstrijd. FC Weesp moest even in de wedstrijd komen. BFC kwam op een 0-1 voorsprong. Na de gelijkmaker van Jesse kwam BFC wederom op voorsprong na een goede spelhervatting. Jip was erg attent bij een aanval en maakte gelukkig snel de gelijkmaker en Jesse zorgde ervoor dat FC Weesp met een 3-2 voorsprong het 1e kwart eindigde. 

  Het 2e kwart was voor FC Weesp. Simon stond op doel. FC Weesp bleef goed aanvallen en was erg koelbloedig voor het doel. De 4-2 was een van de mooiste goals. Amr had de bal op zijn eigen helft en gaf een uitstekende pass op Jesse die alleen doorkom op de keeper en rondde de aanval goed af. Daarna maakte Abdellaziz de 5-2, 6-2 en 7-2 onder andere door een corner goed in te dribbelen en hoog binnen te schieten. Daarna maakte Jesse de 8-2 en 9-2 en gingen de ploegen met een 9-2 stand de rust in. 

  Het 3e kwart stond Jip op doel. BFC gaf zich niet gewonnen en ging gewoon weer goed aanvallen. Dankzij het goede keeperswerk van Jip en het goede verdedigende werk van Omar en Charlie kwam BFC niet tot scoren. Aan de andere kant had BFC een jongen op doel gezet die goed ver uit zijn doel kwam en zo veel ballen eruit haalden. Er werd niet gescoord in het 3e kwart als groot contrast op het 2e kwart. 

  Het 4e kwart stond Charlie op doel. Simon pakte de bal goed af op het middenveld en dribbelde een stukje. Simon paste door op Imrane die alleen door kon op de keeper en de 10-2 binnenschoot. FC Weesp wilde graag nog een paar goals maken, maar dat lukte niet meer. In de tegenaanval speelde BFC een aanval goed uit en maakte de 10-3. Daar bleef het bij. 

  Het was een sportieve wedstrijd met een goed spelend FC Weesp. Goede dribbels, goede passes, mooie goals en goede duels om de ballen af te maken. De coaches waren tevreden. 

  Na de wedstrijd werden nog penalties genomen door de teams. Aansluitend werd er een teamfoto gemaakt, aangezien het team vandaag compleet was inclusief staf. Of dat nog niet genoeg was, bleek Charlie morgen jarig te zijn en mocht hij zijn teamgenoten inclusief broertjes en zusjes trakteren op een zakje chips. Dat viel uiteraard goed in de smaak. Het was wederom een mooie voetbalmorgen bij FC Weesp. 

  Verslaggever JO8-3