• De zaterdag 1 van FC Weesp heeft de winterstop goed overleefd, de ploeg moest vandaag bij de eerste competitiewedstrijd van 2019 de wedstrijd tegen Ouderkerk thuis afwerken.  En in dit laatste woord zit eigenlijk de hele wedstrijd. Hard werken aan een goede uitslag en de drang naar de overwinning was vanmiddag het motto en al na 2 minuten te zien toen Rick van der Burg het eerste doelpunt voor de Weespers scoorde. Het zou niet zijn enigste zijn vanmiddag !

  Zelf de vaste fans kwamen te laat om dat mee te maken.

  Na 30 minuten vielen er nog eens 2 goals voor de thuisploeg, weer 1 van Rick en 1 van Jurre Stek en wel direct achter elkaar.

  Vlak voor rust werd er nog eens gescoord door Rick, die zijn 1e plaats als topscorer in de poule vandaag meer dan waar maakte. en een 4e doelpunt aan zijn dagtotaal toevoegde.

  Ouderkerk; het team met de "Gouden rugnummers" bleek verrast en schrok wakker uit z'n winterslaap maar met veel heen en weer getik op het middenveld, niet met schoten op het doel van Nick Gomez.

  FC Weesp speelde geestdriftig door en ook doeltreffend. Zij  passeerden de keeper van Ouderkerk ook in de 2e helft nog eens 2 keer en wederom door Rick van der Burg 5-0 en door Alex Wouters 6-0.

  De treffer om de eer van Ouderkerk te redden kwam van Martijn van Asselt , eindstand dus 6-1.

  Een prachtig resultaat van een team waar soms het feestje na de wedstrijd nog leuker is.

  Compliment ook voor de nog jonge scheidsrechter Vincent van Roos, die zomers gekleed op deze koude middag ijskoud overeind bleef.

  Media FC Weesp