• Na de 7 klapper van vorige week moesten we nu aantreden in en tegen BVV '31 uit Blaricum.

   
  Na een klein half uurtje reizen via een ietwat toeristische route via het pittoreske Huizen was de FC Weesp MO-15 selectie dan aangekomen op de plaats van bestemming.
  De meiden begonnen voortvarend aan de wedstrijd en dat resulteerde wel in kansen maar nog niet in goals.
  BVV was een stugge tegenstander en liet dat ook blijken door er ook af en toe gevaarlijk met een counter uit te komen, voor ons gelukkig zonder resultaat. 
  Later kreeg FC Weesp MO-15 een voor mij nog onduidelijke vrije trap randje 16 meter mee, deze werd bekwaam door Kim met een fraaie boog buiten bereik van de keepster in het doel gedeponeerd. 0-1
  Niet heel veel later een mooie aanval van BVV en niet goed verdedigen van onze kant waaruit(ja het moet gezegd)heel fraai werd gescoord, de stand was weer gelijk. 1-1
  Na een 10-tal minuten was het onze andere spits Flor die een "Zidaantje" deed, zichzelf vrij speelde en heerlijk de bal over en langs de keeper schoot en de 1-2 op het scorebord liet noteren.
  Niet heel veel later weer een goede actie, Kim kreeg de bal gelukkig mee en kon de bal opnieuw tegen de touwen schieten. 1-3.
  Rust + een bakkie limonade, waar volgens onze aanvoerster je tanden van oploste zo zoet was het begonnen we spoedig weer aan de 2e helft.
  Deze verliep iets stroever aan beide kanten wat ook resulteerde in minder grote kansen over en weer.
  BVV had nog wel een zondagschot op deze zaterdagochtend die de lat beroerde maar echt veel verder dan dat gevaar kwam er niet meer van BVV. Aan onze kant ook minder opgelegde kansen het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, daarom was het ook niet zo gek dat Flor op een kleine 20 meter afstand na goed aanspoelen van 1 onze middenvelders de bal op haar pantoffel nam en laag en geplaatst schoot, de keepster van BVV had een goede 2e helft gekeept, maar had hier geen antwoordt op, zodat de bal via haar handen in het doel verdween. 1-4
  De 3 punten waren in de pocket en konden mee terug naar Weesp. 
  Top gespeeld meiden, grote klasse ook ivm het regenachtige weer, want oh wat was het een natte bedoening!
  Vandaag stond ook onze nieuwe en vaste keepster Mariam voor het eerst tijdens een wedstrijd onder de lat en wat heeft ze het fantastisch gedaan, ik mag wel zeggen en namens alle toeschouwers, bezoekers en de staf inclusief mijzelf, dat je hebt staan keepen als een tijger en dat we superblij zijn dat je bij ons team hoort en dat we trots zijn hoe je gekeept hebt deze wedstrijd, ga zo door! 
   
  2 wedstrijden gespeeld 6 punten, 11 goals voor en 1 tegen, ik had me geen betere start kunnen wensen dit seizoen!
   
  Jullie trotste coach + staf en toeschouwers/ouders. 
   
  Opa van Kim echt heel tof dat u heeft willen vlaggen tijdens deze wedstrijd in deze toch regenachtige omstandigheden, super bedankt! ⚽