• FC Weesp Mo-13 - Nederhorst den Berg Mo-13
   
  De laatste en allesbeslissende wedstrijd in deze competitie! Een gelijkspel of winst was vandaag voldoende om het kampioenschap veilig te stellen, alleen een dikke nederlaag en een ruime overwinning van de nummer 2 IJburg kon nog roet in het eten gooien. Uiteraard gingen de dames na een welgemeende toespraak van mijzelf en niet in de minste plaats onze assistent coach die vandaag ook de wissels regelde vol goede moed van start aan de 1ste helft.  Dit resulteerde helaas niet tot het beoogde effect wat wij als staf verwachte vandaag, integendeel, Nederhorst was sterker en agressiever met en zonder balbezit! Het was dan ook zeer terecht dat ze door de grote en sterke nummer 14 van hun team op 0-1 voorsprong kwamen. 
  We kwamen er echt bijna niet uit in deze 1ste helft! Kleine kansjes waren er, maar na goed doorgaan van 1 van onze spitsen en een goede voorzet was het de andere spits van de Mo-13 die de 1-1 op haar pantoffel had, helaas ging het schot net over de lat heen. Nederhorst werd steeds gevaarlijker, maar gelukkig stond onze goalie verder de resterende minuten goed op haar plek. De stand bij rust was 0-1. 
  Na een power talk van de technise staf om ff een stappie extra te zetten in de 2e helft, beter positiespel te spelen en een groepsyell met alle 17 meiden inclusief staf ging de tweede helft van start. FC Weesp Mo-13 was vanaf de 1ste minuut aanzienlijk gretiger. Er werd weer veel beter overgespeeld, vrij gelopen, en ook gevoetbald. Het resultaat liet niet lang op zich wachten, na goed doorgaan van onze spits was het een droge knal die de  1-1 op het scorebord liet noteren. Nederhorst trapte af en het was gelijk weer een doelpunt tegen, nu was het een lange bal die dwars door de verdediging van onze meiden ging en hun spits alleen op het doel af kon gaan en pardoes en met wat geluk via de handen van onze keepster het net wist te vinden. 1-2.
  We moesten weer van voren af aan beginnen, FC Weesp Mo-13 bleef vechten met veel aanvallend voetbal, maar ook Nederhorst diensde niet terug voor wat fysiek en fanatiek voetbalspel, dit resulteerde ook bijna in een doelpunt, hun spits had een mooi schot, wat voor ons gelukkig uiteenspatte op de bovenkant van de lat. 
  Niet veel later was het opnieuw onze spits die goed werd aangespeeld vanaf rechts mooi naar binnen kapte en hard en laag met links de bal tegen de touwen schoot 2-2. Wat een vreugde op het veld en wat is dat dan leuk om die meiden zo 'n lol te zien hebben met elkaar! Maar we waren er nog niet Nederhorst bleef steeds heel gevaarlijk en onze verdediging had het zwaar maar bleef overeind. Het was volgens mij ook onze voorstopper die de bal een pegel gaf naar voren toe waar onze snelle spits juist op anticipeerde en de gehele verdediging van Nederhorst daardoor te snel af was en oog in oog met de keepster deze kansloos liet en de bal hard in het doel liet ploffen 3-2. De vreugdekreetjes en gilletjes van de dames van FC Weesp MO13 waren niet van de lucht  Er waren ongeveer nog een 10 Minuten te spelen en Nederhorst bleef heel gevaarlijk en er werd ook gescoord, maar er schijnt tijdens de aanval ergens een duw te zijn uitgedeeld, iets wat ik ook niet heb kunnen waarnemen ook niet bij de VAR. Nederhorst deed zijn beklag, terecht of onterecht, na een onderonsje tussen beide coaches/scheidsrechter is de wedstrijd hervat met een vrije trap voor  FC Weesp Mo-13. 
  Even later nogmaals bijna succes voor Nederhorst maar dit keer was het ruim buitenspel dus ook deze goal ging niet de boeken in. Na een paar minuten was het beslissende eindsignaal daar en vlogen alle meiden elkaar in de armen en kregen zij van de staf een mooie roze roos uitgereikt en kon het feestje gaan beginnen. Prachtig om te zien ook was het moment dat de dames van de Mo-15 een erehaag voor de Mo-13 hadden gemaakt, grote dank hiervoor dames, echt TOP!!! Hierna mochten de dames 1 voor 1 de trap op om boven op de tribune een medaille en een beker in ontvangst te nemen, als laatste was onze vaste aanvoerster "Kim" aan de beurt om haar medaille en bekertje te ontvangen maar als klap op de vuurpijl kreeg het team uit handen van hun coach ook een schaal uitgereikt FC WEESP MO-13 KAMPIOEN KNVB 3E KLASSE 6........ Hierna nam de aanwezige dj Remco het heft in handen en gingen de meiden lekker los op de muziek, ook is er nog een polonaise gesignaleerd boven de tribune. Leuk om te vermelden dat de technische staf ook een bedankje werd overhandigd namens het team en de ouders/verzorgers. Ook bestuur FC Weesp heeft de dames toegesproken en bedankt voor hun mooie seizoen en dito inzet. 
  Ook de scheids van dienst die bijna alle thuiswedstrijden van de Mo-13 dit seizoen heeft gefloten heeft een attentie gekregen, BAS bedankt! ?? 
  Verder wil ik uiteraard alle meiden van de Mo-13 Kim, Jascha, Esther, Julia, Cato, Soumaya, Sofia, Indy, Dounia, Denise, Aylin Y. , Aylin C., Anika, Romy, Sarah, Jasmijn en Menal heel erg bedanken voor dit nu al geweldige seizoen dit geldt uiteraard ook voor John, Sven en Simone met de assistentie rondom de trainingen dan wel de wedstrijden. Ook de ouders wil ik bedanken en in het bijzonder diegene die ook meereden naar de uitwedstrijden, dank daarvoor!! 
   
  Coach Sander