• Zaterdag 7 december 2019: FC Weesp JO8-1 vs Sporting Almere JO8-1 3-10 

  Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd van de JO8-1 in 2019 op het programma. Sporting Almere kwam op bezoek. FC Weesp was vandaag weer compleet. Amr was wat ziekig, maar gelukkig voldoende hersteld om te spelen. Alexander was naar de thuiswedstrijd van Ajax geweest de avond ervoor. Ondanks dat Alexander laat in zijn bed lag, was stond hij toch fris op tijd op het veld. Jesse was uit logeren op meer dan een uur rijden van Weesp, maar ook hij was op tijd op het veld. De coaches moesten het wisselschema opstellen en kwamen daar goed uit. Aziz was aan de beurt om te keepen. Charlie en Simon speelden iets meer vanuit de verdediging. Amr en Imrane vanuit het middenveld en Jesse iets meer vanuit de aanval. Jip en Alexander begonnen in de wissel, maar zouden na 5 minuten alweer meedoen. Coach Aize was vandaag de coach. Coach Faical was vandaag de spelbegeleider. De wedstrijd werd gespeeld onder een beetje druiligere weersomstandigheden onder grote belangstelling van papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers en broertjes. 

  FC Weesp kwam goed uit de startblokken. Minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander. Imrane pakt de bal af van Sporting Almere en kon direct op doel schieten. Dat deed Imrane ook goed geplaatst. De bal ging binnenkant paal erin. 1-0. Charlie stond goed zijn mannetje. Hij wist dat hij groter en sterker was dan zijn tegenstander en maakte daar goed gebruik van. Alexanders ging ook goed de duels in en pakte veel ballen af.. Sporting Almere kwam er ook regelmatig gevaarlijk uit. Een schot van de rechter zijkant uit een lastige hoek ging er toch in. 1-1. Dat was de stand na de 1e periode. 

  In de 2e periode ging Alexander op doel. De wedstrijd bleef gelijkwaardig. Sporting Almere kwam op voorsprong vanuit een corner die kort werd genomen en hard en hoog werd binnengeschoten. 1-2. Daarna kreeg FC Weesp ook nog de 2-3 tegen na een lange dribbel van een van de spelers van Sporting Almere. Aziz was weer lekker en goed aan het dribbelen. Vanuit de corner maakte Aziz goed gebruik van de ruimte en schoot de bal hoog in de verre hoek. 2-3. De keeper zat er nog met zijn vingers aan. Was de bal er niet in gegaan, dan stond Simon al klaar de bal erin te schieten. Simon viel vandaag weer op door de vele ballen die hij afpakte van zijn tegenstanders. FC Weesp rook de gelijkmaker, maar dat lukte nog niet in de 2e kwart. Jip en Jesse waren goed aan het aanvallen, maar dat leidde niet tot een extra doelpunt. 

  In de rust de tops en de tips doorgesproken. Simon ging het 3e kwart op doel. FC Weesp rook weliswaar de gelijkmaker, maar vanuit een counter kreeg FC Weesp eerst de 2-4 tegen. Niet veel later zette Amr goed druk. Amr pakte de bal ook af en schoot de 3-4 goed binnen. FC Weesp wilde heel graag de gelijkmaker erin schieten met goede aanvallen van Jesse en Aziz. Alleen kreeg hierdoor Sporting Almere ook de ruimte om te voetballen. Sporting Almere waren ook koelbloediger voor de goal en liepen uit tot 3-7. Voor de goal uitverdedigen is nog een punt van aandacht. Daar gaan we op trainen om dit anders op te lossen. 

  Jip wilde graag keepen in het 4e kwart en dat mocht. Jip haalde weer veel ballen goed uit zijn goal. FC Weesp was weer lekker aan het voetballen. Aziz en Jesse waren dichtbij een treffer, maar dat lukte net niet. Sporting Almere ging goed om met zijn kansen en bepaalde eindstand op 3-10. Daarna werden de high fives uitgewisseld en de penalties genomen. Haron en David namen ook een penalty en schoten die allebei goed erin. Daarna  ging ieder weer zijn weg. 

  Het wordt een beetje een vast ritueel. FC Weesp speelt gewoon lekker en met fases ook goed. Alleen de tegenstanders zijn iets zakelijker en scoren makkelijker. Vandaar dat vandaag de score ook een beetje opliep. Volgende week de laatste wedstrijd van 2019. FC Almere JO8-1 uit.

   

  Verslaggever JO8-