• Het ging niet altijd even soepel in Weesp. SO Soest had moeite om de spitsen te bereiken. Ali Coban leek op een eiland te staan en werd mondjesmaat bereikt. Een actie van de Soester spits maakte op een cruciaal moment het verschil. Hij vond Mitchell Zwart die de 1-2 scoorde. Vanaf dat moment speelde Soest een gewonnen partij.

  Na vier minuten was het al raak. De snelle Mike Reiziger (zoon van voormalig international Michael) sprintte langs de zijlijn. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van grensrechter Mets en de ongehinderde doorgang werd bekroond met een schuiver langs doelman Stijn Waals.

  SO Soest, zonder de geblesseerde Thijs Janmaat, ging na de domper op jacht naar de gelijkmaker en bleef de aanval zoeken. Corne Parol had geen geluk. De spits van Soest kreeg twee opgelegde kansen, maar hij zocht het doel te hoog en te ver. De belangrijkse wapenfeiten kwamen door schoten uit de tweede lijn. Uitblinker Jordy Stins trof de lat. Giovanni Nicolaas waagde eveneens een poging van afstand en hij had meer geluk. De bal sloeg onder de lat van doelman Copier fraai in het doel.

  In de tweede helft bleef Soest het van afstand zoeken. De ploeg had moeite om de combinatie door het centrum te vinden. De zichtbare ergernis van Ali Coban sprak wat dat betreft boekdelen. De topscoorder van Soest gaat graag de combinatie aan, zoekt het doel en wil draaien en schieten. Daar kreeg hij deze middag weinig gelegenheid toe. Een van de weinige momenten dat Ali zich wel los kon maken werd direct verzilverd. Hij wurmde zich langs zijn opponent en vanaf de achterlijn legde hij terug op Mitchell Zwart die de bal keurig in de verre hoek legde.

  Soest kwam na de treffer van Mitchell nauwelijks in gevaar. Een keer moest Stijn Waals redding brengen. Zijn collega aan de overkant had meer te doen in de slotfase waarin Soest naar een hoge score had uit kunnen lopen. De marge werd vergroot tot slechts twee. Jordy Stins schoot hard en zuiver raak in de korte hoek en verraste daarmee de geroutineerde Weesp-doelman Arno Copier.

  Het was geen geweldige wedstrijd van SO Soest, maar wel een degelijke. Komende zondag een thuiswedstrijd tegen KDO.

  Opstelling SO Soest: Stijn Waals Simon van der Leeden, Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart Jordy Stins, Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Miquel van Ginkel (79. Wouter de Zoete), Giovanni Nicolaas Corne Parol (84. Jim van den Berg), Ali Coban (86. Meme Dore Aminata)

  04. 1-0 Mike Reiziger
  23. 1-1 Giovanni Nicolaas
  71. 1-2 Mitchell Zwart
  89. 1-3 Jordy Stins

  Van Soest verslaggever