• Talententeam tegen NVC speelt gelijk

  FC Weesp onder 23 

  Een mix team van talentvolle voetballers van FC Weesp onder de 23 jaar speelt een aparte competitie met onder 23-teams uit de omgeving: Abcoude, NVC en BFC. 

  Doel van deze JO23 competitie is onze alentvolle voetballers extra wedstrijden te bieden op een hoger niveau, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen en ook door deze eervolle uitverkiezing extra te motiveren richting volgend seizoen. Het gaat dus niet om winnen, maar juist om extra weerstand ervaren en plezier. 
  De samenstelling van het team kan per wedstrijd iets wijzigen maar de basis blijft zo goed als mogelijk staan. De spelers die al in het eerste team van FC Weesp spelen of daar tegen aan zitten, zorgen voor een goede balans tijdens de wedstrijden. 

  De eerste 2 wedstrijden van de in totaal 6, zijn ondertussen gespeeld: 

  De uitwedstrijd tegen BFC werd weliswaar met 6-5 verloren maar we kunnen terugkijken op een zeer nuttige wedstrijd op een pittig niveau. Het tempo lag de gehele wedstrijd enorm hoog en als team werd er hard geknokt en waren er prachtige doelpunten te zien in deze toch wel gelijkwaardige wedstrijd. 

  De thuiswedstrijd op woensdagavond 6 februari tegen NVC was wederom een succes. Uitslag 2-2.Ook in deze wedstrijd was het tempo weer hoog, weliswaar iets minder hoog dan de wedstrijd tegen BFC, maar ook hier werd voor iedere meter gestreden. Inherent aan jeugdspelers is dat er nog weinig rustpunten zijn maar werden aan beide kanten wel alle taken goed uitgevoerd (verbeterpunten zijn er natuurlijk altijd) en ook technisch erg goed gevoetbald. Derhalve was voor ons (de coaches) het hoogtepunt van deze avond niet het doelpunt van Souffian en de supergoal van Jasper, maar dat er wederom met veel enthousiasme en een uitstekende teamspirit werd gevoetbald.  

  Volgende wedstrijd is uit tegen Abcoude en de eerstvolgende thuiswedstrijd is op 20 maart tegen BFC, dus kom een keer kijken!  

  Bij deze willen wij nogmaals het arbitrale trio (met onderlinge audio verbinding!, ja ja) bedanken voor hun goede leiding. 

  Dick en Edwin