• Het was al bekend bij de trainers en coaches, FC Weesp heeft een talentvolle generatie na/achter de selectie teams van de zaterdag en zondag.

  Ik bedoel hiermee de JO 19- 1 en JO 19-2. De JO 19-1 speelt in de hoofdklasse en wint regelmatig en staat met 1 wedstrijd minder gespeeld in de kop van zijn poule.

  Ik wacht met spanning op een ooggetuige verslag

  Vorige week speelde ze thuis tegen Swift en wonnen met 4-2. Tussendoor werd er nog gespeeld in de dinsdagavond TALENTEN competitie, waar veel spelers uit deze elftallen worden opgesteld, ik hoop snel een apart verslag van deze wedstrijden te kunnen publiceren.

  Zelf was ik vandaag bij de wedstrijd van de 19-2 tegen AS'80 op ons eigen terrein en daar heb ik genoten van een team dat vooral goed heeft begrepen dat voetbal een teamsport is. Er werd goed samen gespeeld, leuk combinatiespel vertoond en de spitsen hebben schiet en kopbal kwaliteiten. Al moet ik zeggen dat de tegenstander, meer tegen zichzelf voetbalde dan tegen ons en dan gaat het wel vaker fout.

  In de eerste minuut (misschien wel de snelste goal van dit seizoen aan de Papelaan)  scoorde onze ploeg al 1-0

  AS'80 had de pest in en ging energiek op zoek naar de gelijkmaker, die na 10 minuten viel 1-1

  Maar dat was meer te wijten aan een moment van stilstaan bij de FC Weesp verdediging, want hierna liep het samenspel weer gestroomlijnd en de spitsen lieten dat in de afronding zien. 2 Mooie goals gescoord met het hoofd, een goal uit een keihard afstandschot, en een goal uit een duel met de verdediger van AS'80. In tijd van 30 minuten stond het 6-1 voor de Weespers.

  De teams gingen met 8-1 aan de theepauze. 

  Na rust startte weer heel even de motor van AS'80 en het werd 8-2, maar de motor was snel uitgebrand en dus nam FC Weesp weer het heft in handen.

  Wederom met leuke combinaties en de Weesper Dirk Kuyt, Chris was regelmatig een plaag voor de AS'80 keeper, die overigens niet echt groot van stuk is en dat is als keeper altijd een nadeel weet ik ervaring. Hij stompte ook veel ballen, ipv pakken, uit zijn doelgebied en dat is niet altijd de juiste verdediging, want je weet vaak niet bij wie de bal terecht komt. Als dat bij je tegenstander is, kan die weer opnieuw een aanval opzetten, dus je ruimt eigenlijk alleen maar op, maar de rommel kan zo maar weer op je eigen stoep liggen.

  Het werd 9-1 uit een halve handsbal, niet gezien door de scheids, weer een afstandschot bracht 10-2 op de teller, en een rebound van een handsbal, die vanwege de voordeelregel niet bestraft werd, leverde 11-2 op, toen liet AS'80 definitief het koppie hangen en volgden er nog 3 goals dus was de einduitslag 14-2.

  Coach Marco had wel meegeteld natuurlijk maar kon niet meer het juiste mannetje bij de juiste goal plaatsen. Deze opgave kon hij mij melden 

  Omdat de eigen keepers halverwege gewisseld werden, kon Jip scoren in het veld, Dimas onze halve Griek, scoorde, Chris scoorde meerdere goals, Fouced noteerde ook een doelpunt, Maarten zelfs 1 of 2 en Martijn ook meerdere.

  Volgende keer een lijstje maken zodat we jullie, de spelers, kunnen noteren in het Goaltjesdief klassement.

  Een leuke wedstijd van een getalenteerd team, maar ook een non-ego team en dat is precies waar voetbal om draait, want scoren doe je samen

  FC Weesp verslaggever