• Wedstrijd verslag FC Weesp onder 23

  Dinsdagavond 26 maart hebben we de 4e wedstijd van de mini competitie gespeeld tegen BFC O23. Lekker op natuurgras op ons hoofdveld onder de goede leiding van een arbitraal trio, samengesteld uit topscheidsrechters binnen onze vereniging.

  De uitwedstrijd (in december) hadden wij met 6-5 verloren en dan vooral in het laatste deel van de wedstrijd. De doelpunten die we in die wedstrijd tegen kregen kwamen vooral na hoekschoppen dus we waren gewaarschuwd.

  In de eerste helft was het tempo als vanouds weer hoog en ondanks onze 4-4-2 opstelling hadden we weinig rust momenten in ons spel. BFC had iets meer controle op de wedstrijd maar bij een snelle counter van FC Weesp werd Daniel onnodig maar opzichtig in de rug geduwd. De penalty mocht hij zelf verzilveren. Daarna bleef BFC de bovenliggende partij wat resulteerde in de 1-1. Door hard werken en onze goede verdediging bleef deze stand tot de rust ongewijzigd.

   

  In de 2e helft ging het vooral aan onze kant een stuk beter. Het hoge tempo was iets minder en werd er wat makkelijker de ruimte gevonden en dan zie je dat wij gewoon heel goed kunnen voetballen. Dit wisten wij natuurlijk al maar er waren echt prachtige passes en samenspel en dit zorgde voor een leuke helft om naar te kijken maar vooral voor de spelers een goede bevestiging van hun kwaliteit. Ga zo door mannen!

  Zou bijna de eindstand vergeten: wij winnen met 2-1. Wederom een penalty omdat Milan werd gevloerd binnen de 16. Vervolgens mocht Job met een ‘mislukt’ schot deze penalty benutten.

   

  Dick en Edwin