• Wedstrijd verslag FC Weesp onder 23

  Dinsdagavond 26 februari hebben we de 3e wedstijd uit gespeeld tegen Abcoude O23.

  De Weepser talenten hadden het in de eerste helft moeilijk tegen een goed spelend Abcoude.

  Het tempo was weer hoog en daardoor is er ook best wel vaak balverlies. Op zich niet heel erg als het balverlies aan beide kanten gelijk is maar wij hadden meer moeite om ons aanspeelpunt Milan te vinden zodat wij er moeilijk uit kwamen. Het gevolg was dat er te geforceerd geprobeerd werd om dit te veranderen. Ook de communicatie onderling ontbrak bij veel situaties. Abcoude bleef echter goed in de organisatie spelen. Dit resulteerde al gauw in een doelpunt. Weliswaar een onterechte strafschop maar wij raakten de grip op de wedstrijd even helemaal kwijt en incasseerden binnen 20 minuten nog 4 doelpunten. De laatste 10 minuten in deze eerste helft kwamen we beter in ons spel en via een strafschop gingen we met 5-1 de rust in.

  In de 2e helft ging het een heel stuk beter en kwam Abcoude niet meer tot scoren en pikten wij nog een doelpuntje mee. Einduitslag 5-2.

  Al met al heel leerzaam en dan vooral de eerste helft. Leuk om nog even te vermelden dat naast de broers Joey en Terry nu ook de broers Jasper en Christian hebben samen gespeeld.

  De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 20 maart tegen BFC, dus kom een keer kijken! 

  Dick en Edwin 

  PS. Opzet Onder 23 wedstrijden:

  Een mix team van talentvolle voetballers van FC Weesp onder de 23 jaar speelt een aparte competitie met onder 23-teams uit de omgeving: Abcoude, NVC en BFC.

  Doel van deze JO23 competitie is onze talentvolle voetballers extra wedstrijden te bieden op een hoger niveau, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen en ook door deze eervolle uitverkiezing extra te motiveren richting volgend seizoen. Het gaat dus niet om winnen, maar juist om extra weerstand ervaren en plezier. De samenstelling van het team kan per wedstrijd iets wijzigen maar de basis blijft zo goed als mogelijk staan. De spelers die al in het eerste team van FC Weesp spelen of daar tegen aan zitten, zorgen voor een goede balans tijdens de wedstrijden.