• Vrijdagavond 35 plus team prolongeert kampioenstitel

  Vrijdag 10 mei 2019: 35+ afsluitend toernooi 

  De laatste van de 4 avonden van de vrijdagavond 35+ stond vanavond op het programma. Verzamelen voor bij café het Helletje in Weesp. Coach Martin moest wederom het een en ander regelen. Martin was zelf geblesseerd. Keeper Dirk ook. Gianni moest werken. Maarten was half fit. Christian, speler Dirk, Dave, Matthieu, Michael, Peter, Aizeen Friso waren aanwezig.  Vandaar dat gastspelers Edwin en Rinse waren opgetrommeld. Door naar Buitenboys waar om 20.30 uur de 3x 20 minuten gespeeld gingen worden. Dit alles onder toeziend ook van coach Martin, coach/keeper Dirk en de trouwe supporters Kees, Bert en Marcel.

  Bij het beginnen van de wedstrijd was de voorsprong van FC Weesp op de andere ploegen dusdanig dat FC Weesp vandaag 1 van de 3 wedstrijden moest winnen om zichzelf kampioen te kunnen noemen. 

  FC Weesp - Buitenboys 2-0

  De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg Buitenboys. FC Weesp was vandaag lekker aan het tikken. De afronding op doel was wat minder, maar het spelplezier was duidelijk aanwezig. Friso en Christian waren de doelpuntenmakers en zo werd de 1e wedstrijd met 2-0 gewonnen. 

  FC Weesp - Muiderberg 6-2

  Door naar de 2e wedstrijd. Tegen Muiderberg. Het begon meteen goed met een diepe bal van Rinse die Friso in 1 keer uit de lucht over de keeper heen schoot. Een fraaie 1-0. Friso maakte ook de 2-0. Dave de 3-0 op aangeven van Peter. Het leek makkelijk te gaan. Tussendoor had keeper Michael al een ontzettende pegel van Muiderberg op de lat moeten incasseren. Muiderberg kwam terug in de wedstrijd met een 2-tal mooie aanvallen tot 3-2. In een volgende aanval gaf Maarten een steekbal die Aize in een keer in de verre hoek kon schieten. Daarmee was een veilige marge bereikt. Christian tekende aan voor de 5-2 en tenslotte maakte Dave de 6-2. Dat was de eindstand. 

  FC Weesp - Zuidvogels 5-0

  Op naar de 3e wedstrijd. Zuidvogels. Zuidvogels speelde ook lekker op de aanval; net zoals FC Weesp. FC Weesp kwam mede daarvoor snel op voorsprong. Christian speelde Aize in die de bal klaar legde voor de goed vrijgelopen Friso. Friso was lekker op dreef en schoot de 1-0 binnen. Niet veel later bracht Edwin met een aanval over de linkerkant de score op 2-0. Een eigen goal, een doelpunt van Dave en een van Chris bracht de einduitslag op 5-0. 

  Het waren relaxte potjes vandaag. Dit kwam mede doordat FC Weesp lekker aan het tikken was. Terwijl de verslaggever langs de lijn stond, dwaalde zijn gedachten ook af. Op veld ernaast hadden we op 3 november 2017 de eerste wedstrijden zonder Barry gespeeld. Met een indrukwekkende 1 minuut stilte aan het begin.

  En dan weer terug naar het heden. Met 9 punten het veld af. Hiermee sluit FC Weesp 35+ de voorjaarscompetitie af op de 1e plek. Dit moet passend gevierd worden. Een drankje in de kantine van de Buitenboys en dan terug naar Weesp. Auto’s wegzetten en op de fiets naar het Helletje om de wedstrijden nog even te analyseren en sterke verhalen van vroeger pot te halen. En ja uh??hoe gaan we dit seizoen afsluiten. Een boottochtje of??ook daar gaan we goed uitkomen. 

  Verslaggever 35+