• Vrijdagavond team 35 plus team 1 prolongeert de titel

  Vrijdag 1 november 2019: Vrijdagavond 35+1 kampioen 

  Alweer de laatste avond van de 4-luik van de 35+ op de vrijdagavond. Ondertussen moet de verslaggever schrijven 35+1. Aangezien het voetballen op de vrijdagavond steeds meer aantrekkingskracht heeft, heeft FC Weesp nu 2 teams op de vrijdagavond. Op naar Abcoude met team 1. Met geldige reden tussen Miami en Weesp hadden Friso, Dirk de K, Maarten, Peter en Christian zich afgemeld. Gelukkig was Kees bereid om Christian snel even langs Abcoude te brengen. Kees bleef ook gezellig even kijken in Abcoude. Ferdinand en Rinse waren bereid om een keertje mee te doen. Uiteindelijk toch nog 3 wissels; ondanks 5 afzeggingen in eerste instantie. De wissels waren ook wel nodig. Mathieu was nog herstellende van een zware crossfit-sessie. Door naar de eerste wedstrijd. Niet voordat de verslaggever meldt dat het kampioenschap nog volledig open lag. FC Weesp stond op de eerste plek met slechts 1 punt voorsprong op de nummer 2, Buitenboys 35+4. 

  FC Weesp 35+1 -  Waterwijk 35+1 5-0 of 7-2.

  Waterwijk was nog niet compleet aan het begin van de wedstrijd, maar ze gaven aan lekker te willen voetballen. FC Weesp kreeg regelementaire de overwinning met het verzoek of 2 spelers van FC Weesp met hun mee wilde spelen. Daar ging FC Weesp uiteraard voor. Gelukkig ook maar. Voor het begin van de wedstrijd wilde Waterwijk een teamfoto maken. Een van hun teamgenoten had een ongeluk met zijn fiets gehad en lag met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Goed dat hier de ruimte voor is. Ook via deze manier willen wij Waterwijk sterkte wensen en Brian een voorspoedig herstel wensen.

  Daarna ging op een rustig tempo de wedstrijd van start. De ene speler kon daar beter mee om gaan dan de ander. Dave en Dirk speelden mee met Waterwijk. Dit was soms even wennen. Dirk werd namelijk nog steeds ingespeeld door spelers van FC Weesp. Dave was een van de uitblinkers met een doelpunt en een assist. Alles om Michael op scherp te zetten voor de volgende wedstrijden. Martin ging nu in de spits spelen en prikte de nodige goaltjes mee. Uiteindelijk kwamen de laatste spelers van Waterwijk ook aan, waardoor Dirk ook weer met FC Weesp mee kon doen. De 7-2 was zeker meldingswaardig met een geplaatste volley van Dirk. Bijna no-look. Dit alles na een fraaie voorzet van Rob. 

  FC Weesp 35+1 - Buitenboys 35+4 2-2

  De wedstrijd voor het kampioenschap. Buitenboys heeft ook een goede ploeg. Zij spelen ook samen 11 tegen 11 op een groot veld en in de zaal. Het was een gelijkwaardige wedstrijd. Dirk had het vandaag op zijn heupen. Met een bekeken schot bracht hij de stand op 1-0. Niet veel later kwam Buitenboys terug. De spits maakte goed gebruik van zijn lichaam en schoot de gelijkmaker binnen. De wedstrijd ging op en neer. Daarna kwam het voetbaltechnische hoogtepunt van de avond. Rinse gaf een pass strak tussen 3 tegenstanders door. Pirlo-achtig. Aize was de bestemming. Om de pass van Rinse de glans te geven die het verdiende, schoot Aize de bal strak binnenkant paal erin. 2-1. FC Weesp leek te gaan winnen. Leek. Een goede combinatie van Buitenboys door het centrum bracht een van de middenvelders in stelling en schoot de 2-2 onhoudbaar binnen. Echt in de laatste seconden. Binnen 5 seconden nadat de bal tegen de touwen was geschoten werd er centraal afgefloten. Dit was wel even een baalmomentje. Nu kwam het aan op de laatste wedstrijd. FC Weesp mocht niet verliezen van Abcoude. 

  FC Weesp 35+1 - Abcoude 35+1 2-0

  Abcoude zakte rustig in en gokte op de snelheid van hun spits met een goede middenvelder die aansloot. FC Weesp bewaarde dit potje de rust. De bal ging van links naar rechts en weer terug. Wachten op de ruimte. De ruimte kwam ook. Een pass van Martin op Aize leek wat aan de korte kant. Alleen Aize kon de bal goed verwerken en dribbelde door naar de goal van Abcoude. Ferdinand en Dirk zorgden door hun loopacties voor de ruimte en de afleiding. Met links kon Aize de bal geplaatst binnen schieten. 1-0. Niet veel later was Dirk goed bezig met de bal vlak voor het doel van Abcoude. Zijn snelheid wordt soms ook wel eens onderschat. Dirk draaide en schoot de 2-0 binnen. Abcoude kwam er een aantal keer goed uit. Gelukkig stond daar Michael op zijn plaats. Met een aantal goede reddingen hield hij de nul voor FC Weesp. Na de wedstrijd konden zijn ploeggenoten niets anders dan Michael daarmee complimenteren. Het kon niet anders. FC Weesp bleef rustig voetballen en creĆ«erden een aantal kansen. Het aluminium werd nog 2x goed getest door FC Weesp. Verder hield de keeper van Abcoude zijn doel netjes schoon. In de laatste minuten ging FC Weesp ook nog wat tijdrekken. Christian ging door zijn enkel heen en had even tijd nodig om te herstellen. Er was zelfs ruimte voor een publiekswissel. 

  Na de wedstrijd een foto in de kleedkamer en een drankje met een bitterbal in de kantine. Daarna terug naar Weesp om passend af te sluiten bij het Helletje. Daar kwam ook de 35+2 naartoe die in Diemen hadden gespeeld. Er werd uitgebreid geƫvalueerd tot het tijd was om weer naar huis te gaan. Juist op zulke momenten dwalen onze gedachten weer terug in de tijd.

  Ja, Barry. Het ging deze keer niet zo makkelijk. De tegenstanders waren deze keer best wel goed. We hebben nu voor de 4e keer het kampioenschap weer mee terug genomen naar Weesp. We weten dat jij met niets minder genoegen zou nemen. 

  Verslaggever 35+

  Foto's zijn opgenomen in ons fotoalbum (redactie)