• De Meern VR1 - FC Weesp VR1

  Afgelopen zondag hadden de vrouwen een inhaalwedstrijd tegen De Meern VR1. Deze ploeg stond 9de in de ranglijst dus voor Weesp een wedstrijd waar de drie punten mee naar huis moesten.

  Weesp begon sterk aan de wedstrijd en ging op zoek naar de openingstreffer. Na een paar kansen was het Iris die 1-op-1 met de keepster kwam en de 0-1 binnenschoot. Weesp wilde al snel de 0-2 maken maar helaas was het De Meern die de 1-1 maakte. De koppies ging al hangen bij Weesp en het werd weer zo'n wedstrijd waarbij alles mis ging.

  In de rust werd er nog eens duidelijk gemaakt dat Weesp zich aan de afspraken moest gaan houden en het goeie spel laten zien. Weesp speelde niet het eigen spel en gaf veel balbezit weg. De Meern kreeg alle ruimte om te voetballen.

  In de tweede helft werd Roosje in de 16 hard neergehaald en dit resulteerde in een penalty. Deze werd benut door Jessica. Dit bracht de stand terug tot een voorsprong. Wederom duurde dit niet lang want ook De Meern kreeg een penalty. Weesp ging hard op zoek naar de winnende treffer. Deze kwam helaas op naam van de Meern. Daarna ging de tegenstander tijd rekken met ontzettend kinderachtige acties zoals de bal wegtrappen en extra langzaam lopen. De scheidsrechter deed hier niks tegen en na de vraag vanuit Weesp of de ploeg kon opschieten, floot de scheids af.

  Na de wedstrijd nog even in de kleedkamer een lekkere taart gegeten omdat Roosje jarig was!

  Helaas een onnodige verliespartij voor Weesp. We blijven op een 5e plek staan maar het gat met de nummer 4 wordt alleen maar groter. Aanstaande zondag hebben de vrouwen een oefenwedstrijd thuis om 11:30. Zondag 3 februari spelen de vrouwen thuis tegen BFC. De vorige keer werd hier met 5-0 verloren dus het belooft een moeilijke wedstrijd te worden.

  Robien