• FC Weesp vrouwen-1 - BFC vrouwen-1  1-1

  FC Weesp VR1 - BFC VR1 Een bewogen wedstrijd.

  Afgelopen zondag stond er weer een wedstrijd op de planning. Namelijk tegen BFC VR1. De vorige keer werd er flink verloren met 5-0. Doel voor de vrouwen om eens te laten zien hoe goed we met elkaar kunnen voetballen. Weesp begon sterk aan de wedstrijd en BFC kon niet helemaal lekker in de wedstrijd komen. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een 1-0 voorsprong voor Weesp. Isabelle blokte goed de bal waardoor deze precies in de voeten van Robien kwam, die vervolgens de bal achter de keepster schoof. BFC ging feller spelen en dit zorgde voor wat onnodige opstootjes. Vooral de irritaties op de scheidsrechter werd op de vrouwen afgereageerd. Dit leidde tot een gele kaart aan de kant van BFC nadat de speelster Sharon een flinke duw gaf.

  In de rust werd het duidelijk dat we echt meer uit de wedstrijd konden halen. We moesten de rust bewaren en net zoals in de eerste helft voor elkaar gaan vechten. Zolang we als een team spelen, dan is de winst voor ons.

  De tweede helft ging BFC wederom fel van start en het spel wat Weesp de eerste helft toonde was totaal verdwenen. Weesp liep achter de feiten aan en wist de rust niet meer te vinden. Hierdoor kon BFC wat terugdoen en de stand tot 1-1 brengen. De wedstrijd werd steeds feller en er was veel geklaag vanaf BFC kant. Weesp kwam op het laatst nog goed weg doordat de scheidsrechter geen overtreding zag in de 16 meter.

  Weesp had in de tweede helft een aantal kansen maar die wilde er helaas niet in. Ook had BFC genoeg kansen in de tweede helft om de winst mee naar huis te nemen. Eindstand 1-1. Een knappe presentatie aangezien er de vorige keer flink werd verloren.

  Volgende week spelen de vrouwen uit tegen Rivierwijkers. Zij staan momenteel onderaan in de competitie. Thuis heeft Weesp met 2-0 gewonnen. Doel is om dan de drie punten mee naar huis te nemen

  Robien