• Rivierwijkers VR1 – FC Weesp VR1: doelpuntenparade! 
  Vandaag konden de vrouwen vroeg uit de veren voor de wedstrijd tegen Rivierwijkers. Zoals in het vorige verslag werd aangegeven, is het een oude bekende uit vorig seizoen. Tweemaal wist Weesp de punten te behouden en was er ook op gebrand om ook vandaag de drie punten mee naar huis te nemen.  Door blessures en wat kwaaltjes ging Weesp met 13 vrouwen sterk richting Utrecht.  

   
  Weesp begon sterk aan de wedstrijd door al snel druk te zetten op de bal en op zoek te gaan naar de openingstreffer. Door een ongelukkige bal op de hand in de 16 kreeg Weesp al snel een penalty. Deze werd koelbloedig in de rechterhoek geschoten door Naomi! Na de penalty, kreeg Weesp al snel een vrije trap iets voor de 16. Deze werd wederom fantastisch boven in de hoek erin geschoten door Naomi. Een 0-2 voorsprong voor Weesp! Hierop ging Weesp wederom druk zetten om de voorsprong uit te breiden. Een goeie rush van Sharon aan de zijkant, zorgde voor de 0-3. Dit was voor Weesp ook de ruststand.  
   
  In de rust kon Weesp even opwarmen en bespreken wat er nog beter kon. Na wat tips en aanwijzingen van Michel Lion (onze coach voor deze zondag) kon Weesp weer met goeie moed de tweede helft in. Weesp mocht absoluut niet achterover gaan leunen en ervoor zorgen om niet al te snel in de tweede helft een tegentreffer te krijgen. Weesp zakte wat terug en liet Rivierwijkers iets meer voetballen. Hierdoor kreeg de tegenstander ook steeds meer kansen. Weesp moest weer even gas gaan geven. Een mooie solo van Jessica (die geloof ik 5 of 6 speelsters het bos instuurde) zorgde voor de 0-4. Weesp wilde meer en zorgde ervoor dat het achterin als een huis stond. Rowan, Zoë, Kim en Dewi zorgde ervoor dat geen enkele bal Isa haar kant opkwamen. Uiteindelijk kon Josefien de boel op slot gooien doordat zij met links de 0-5 erin tikte!  
   
  Al met al, een goeie wedstrijd vanuit Weesperzijde. Weesp speelde nog niet optimaal en moet ervoor waken om scherp te blijven. Het is nog even afwachten wat de concurrentie doet maar Weesp draait mooi bovenin mee. Doel is om dit vast te houden. Volgende week spelen de vrouwen wederom uit tegen Soest SO VR2. Vorig seizoen won Weesp thuis met een magere 1-0. Van de uitwedstrijd was er helaas geen verslag. 

  Robien