• Vrijdag 11 oktober 2019: Zwaag zaal 1 - FC Weesp zaal 1 4-2. 

    Vanavond reisde FC Weesp af naar Zwaag. Na 45-50 minuten rijden kwamen de mannen daar aan. Vandaag ontbraken Remi, Rick, Jasper S en coach Bill vanwege blessures en/of sociale verplichtingen. Job, Jasper F en Aize waren de vervangers. Rogier was vandaag de aanvoerder en coachte de 1e helft. Aize coachte de 2e helft. Zwaag stond op de 5e plaats, dus FC Weesp wist dat het aan de bak mocht vandaag.

    Na 4 minuten was de eerste wissel en soort van blessuregeval. Dirk ging door zijn enkel. Gelukkig kon Dirk uiteindelijk wel weer verder. FC Weesp wist op voorsprong te komen. Niels en Aize stonden klaar bij de 2e paal. De verdedigers lette op hun tegenstanders en niet op de bal. Thijs nam de vrije trap onorthodox met links en schoot de bal via de rug van 1 van de tegenstanders in de goal. 0-1. Zwaag had de overhand in het spel zonder echt heel veel kansen te creeeren. Nick stond vandaag weer ouderwets te keepen. Dat is altijd fijn. Helaas viel Jasper F geblesseerd uit. Jasper kon echt niet meer verder. Hopelijk is hij wel weer fit om met de zondag 1 mee te spelen. Uiteindelijk kwam Zwaag terug tot 1-1 via een schot hard en hoog in het doel. Zwaag zocht vaak het randje op. De scheidsrechter liet best veel toe. In een counter van Zwaag kruisde iemand voor Niels langs en zocht het contact om zich te laten vallen. Een vrije trap was nog best begrijpelijk, maar de gele kaart was echt wel zwaar. Met een man minder ging FC Weesp de rust in. Nog wel met een 1-1 stand.

    De tweede helft moest FC Weesp de man-minder vol zien te houden. Uiteindelijk lukte dat net niet. Een speler van Zwaag wilde op doel schieten, maar raakt hem half. Met een stuiter kwam hij toch bij 1 van zijn medespelers die de 2-1 van dichtbij kon binnen schieten. Zwaag had de overhand in de wedstrijd en vergrootte de voorsprong tot 3-1. FC Weesp gaf zich niet gewonnen. Een vrije trap werd door Job breed gelegd en door Thijs feilloos binnen geschoten. 3-2. In een soort van alles of niets werd het niets. Zwaag maakte ook de 4-2. Rogier ging nog voorop in de strijd en door fanatiek een duel in te gaan sloeg de vlam nog bijna in de pan. Rogier kreeg een gele kaart. Zwaag ging de wedstrijd uitspelen en had nog enkele kansen in de man-meer situatie.

    FC Weesp verdedigde vandaag best wel goed. Nick hield FC Weesp lang in de wedstrijd. Vandaag had FC Weesp moeite om diepgang in het eigen spel te brengen mede doordat een aanspeelpunt voorin ontbrak. Dit werd uitgebreid geƫvalueerd in de sportkantine in Zwaag, in de Eendracht in Weesp om af te sluiten in Toeters. Een gezellige avond met helaas maar 0 punten. Volgende wedstrijd is 25 oktober 2019. Golden Boys uit.

    Verslaggever zaal 1.