• Zaterdag 7 september 2019 AS80 JO8-4 tegen FC Weesp JO8-1

  Vandaag stond de op papier lastige uitwedstrijd tegen AS’80 op het programma. AS’80 heeft 10 JO-8 teams. Indrukwekkend. FC Weesp mocht tegen het 4e team ervan spelen. Bij aankomst bleek de JO12-2 van FC Weesp ook bij AS’80 te spelen. We pikten nog een mooie goal van FC Weesp mee en een paar goede reddingen van de keeper Kjeld.
   
  Door naar veld 2D. Door naar de opstelling. Helaas was onze kanjer van de vorige week vandaag niet beschikbaar. Amr had te veel last van zijn been. Jip was gelukkig weer hersteld, maar nog niet 100% fit. Jip had nog niet getraind en werd rustig vanuit de wissel gebracht. Imrane begon vandaag op doel. Charlie en Alexander iets meer in de verdediging. Aziz in de aanval. Jesse en Simon speelden daartussen. In wisselende weersomstandigheden werd de wedstrijd gespeeld. Onder toeziend oog van papa’s, mama’s, opa en oma. Voor de wedstrijd gaf de vriendelijke trainer van AS’80 aan dat het allemaal nog nieuw voor hem was en of FC Weesp de spelbegeleider wilde zijn. Faical ging vandaag de wedstrijd begeleiden. Aize was vandaag de coach.
   
  En toen begon de wedstrijd. AS’80 en FC Weesp gingen lekker voetballen. De teams waren ongeveer even goed. Leuk om te zien. Sportief. Fanatiek. FC Weesp opende uiteindelijk de score. Een mooie, lange pass van Alexander kwam bij Jesse. Jesse schoot de 0-1 binnen. Aziz was vandaag in vorm en maakt de 0-2. AS’80 maakte een mooie 1-2. Dankzij een paar goede redding van Imrane was dat de stand na de 1e periode.
   
  In de 2e periode stond Simon op doel. Simon werd ook regelmatig getest of hij bang was voor de bal of niet. Dat was hij niet. Simon hield de ploeg lang in de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat AS’80 terugkwam en zelfs voorkwam met 3-2. Jesse nam toen het voortouw. Jesse gaf een assist op Aziz die de 3-3 maakte. Jesse maakte zelf de 3-4 toen hij zag dat de keeper van AS’80 toch wel een beetje ver voor zijn doel stond. Jip maakt de 3-5 na goed voorbereidend werk van Jesse. De 3-5 was de ruststand.
   
  De vader van Aziz deelde de limonade uit vandaag. De coaches gaven complimenten voor het spel van de 1e helft en enkele tips voor de 2e helft. Alexander stond op doel in de 3e periode. Het 3e kwart speelde FC Weesp goed. Keeper Alexander had graag wat meer te doen gehad. In het 3e kwart waren er een paar mooie aanvallen van FC Weesp. Simon pakte de bal af van AS’80. De bal kwam voor de voeten van Alexander die de bal lang naar Jesse schoot. Jesse dribbelde verder richting de goal van AS’80. Jesse legde de bal breed op Aziz die de 3-6 binnenschoot. Niet lang daarna maakte Aziz de mooiste goal van de ochtend. Vanuit een corner schoot Aziz de bal hard en hoog in de verre hoek. 3-7. AS’80 kwam terug tot 4-7. Daarna was wederom weer een mooie aanval van FC Weesp na lang balbezit van FC Weesp kreeg Aziz de bal in de buurt van het doel van AS’80. Aziz had wellicht zelf kunnen schieten, maar hij zag dat Imrane er beter voor stond. Aziz legde de bal klaar voor Imrane, die de bal net niet in de goal schoot. Wat een mooie aanval!
   
  Door naar het 4e kwart met Jesse op doel. Jesse vond dat Jip nog niet kon keepen met zijn wond op zijn knie. AS’80 kwam terug tot 5-7.  Het spel bleef op en neer gaan. Dat ging zo door tot 7-10 met nog een goal van Aziz en 2x van Imrane.  Dit alles met regen, soort van hagel, een regenboog en dus ook met zonneschijn.
   
  Na de wedstrijd werden de penalties goed genomen door beide ploegen. Daarna de high fives met de spelers van AS’80 om te eindigen met de high fives van elkaar en de complimenten van de coaches en de ouders. Terug naar Weesp. Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen de JO8-2 van FC Almere. Ben wederom benieuwd hoe dat gaat.
   
  Verslaggever JO8