• Werd er afgelopen vrijdag in Volendam nog verloren van een van de laatste plaatsen uit de groep, na het weekend leken de zaalvoetballers van FC Weesp zaal 1 wel als herboren. In de sporthal Aetsveldt, de thuisbasis van ons team traden de mannen aan tegen de Wognum Nicols en hier is hun verslag.

  Maandag 4 november 2019: FC Weesp zaal 1 - Wognum Nicolas zaal 1 7-4

  Op vrijdag 1 november 2019 was de vorige wedstrijd. Die werd helaas met 8-4 verloren. Dat leidde tot enige wrijving in het team. Zoals bekend is er zonder wrijving geen glans. Die glans kwam vandaag.
  Niet voordat we de teamsamenstelling van vandaag bekend maken. De ziekenboeg is nog ruim gevuld. Niels, Rick, Thijs, Rogier, Dirk en Alex waren geblesseerd. Vandaag waren Job, Milan en Aize de invallers naast de vaste basis van Nick, Jasper, Bart en Remi. Michel was vandaag aanwezig als assistent-scheidsrechter. Bill was vandaag uiteraard de coach. Ton was vandaag zijn assistent.

  De wedstrijd begon met langdurig balbezit van Wognum Nicolas. Een ruim assortiment aan looplijnen en varianten werden getoond. FC Weesp verdedigde goed en kwam op een 1-0 voorsprong door een goede goal van Job. Job had zichzelf vrijgespeeld en schoot hard in de korte hoek. Niet veel later maakte Jasper de 2-0 na een combinatie met Job. Job op zijn beurt maakte de 3-0 na goed voorbereidend werk van Jasper. Het was wederom een fraai uitgespeelde counter. Milan was vaak erg belangrijk als aanspeelpunt. Sterk aan de bal. Zeker belangrijk om te melden. Wognum kwam terug in de wedstrijd. Soms wat gelukkig, maar oké. Soms ook met pech, want Nick verrichte ook een aantal goede reddingen. Uiteindelijk gingen de ploegen met een 3-2 stand de rust in.

  In de 2e helft ging Jasper door waar hij gebleven was. Goed spelen. Panna’s uitdelen en scoren. Bij de 4-2 pakte Jasper de op eigen helft de bal af. Daarna deelde hij een panna uit. Ook nog op eigen helft. Een versnelling naar de doel van Wognum. Korte cominatie en afronden. Daarna mocht Jasper het applaus ontvangen. Een heerlijke goal. Er zouden nog meer volgen. Nick hield ondertussen zijn doel goed schoon. Hij kreeg aardig wat afstandschoten te verwerken. Het was een wat ongelukkig dat met een rolletje Wognum terug kwam tot 4-3. De spanning kwam terug in de wedstrijd. FC Weesp bleef lekker voetballen. Een lobje van Jasper over de verdediging heen. Bart liet de plofbal even stuiteren voordat hij met links genadeloos hard binnenschoot. 5-3. Wognum liet zijn keeper toen meevoetballen. Alles of niets. Na langdurig balbezit kon Wognum na een hard schot de rebound bij de 2e paal binnenschieten. 5-4. Nog iets meer dan 2 minuten te spelen. Wognum jaagde op de gelijkmaker. FC Weesp loerde op de beslissende treffer. Een corner van Wognum werd niet lekker uitgespeeld. Aize kon de bal onderscheppen en met een sliding rond de middellijn Jasper in stelling brengen. Jasper besliste de wedstrijd eigenlijk al door de 6-4 binnen te schieten. Voor zover er nog twijfel was lobte Jasper een minuut voor tijd van grote afstand de 7-4 binnen. Toen was het echt gespeeld. Na 2 x 25 minuten floot de uitstekende leidende scheidsrechter voor het laatst. Daarna de high-fives met de tegenstanders uitgewisseld en met elkaar. De sfeer was goed! Mede dankzij de support langs de lijn en op de tribune! Iedereen bedankt daarvoor 🙂.

  FC Weesp had vandaag lekker gespeeld. Een goede teamprestatie. Iedereen leverde zijn bijdrage. De verslaggever kon zelf erg genieten van de acties van Jasper vandaag. Heerlijk. De blessures en de pijntjes kunnen nu gaan genezen. Op 20 november 2019 mag FC Weesp zaal 1 aantreden tegen Heuvelrug in Veenendaal.

  Verslaggever Zaal 1