• Woensdag 20 november 2019 Heuvelrug 2019 zaal 1 vs FC Weesp zaal 1 6-3 

    Op voorhand was FC Weesp gewaarschuwd. Heuvelrug had 12 van zijn 13 punten thuis in Veenendaal behaald. Ongeveer 50 minuten rijden overigens naar Veenendaal vandaag. Aanvoerder Remi kan weer aardig rondbellen en appen om een team op de been te krijgen. Dirk, Alex en Niels waren geblesseerd. Jasper Spanjerberg was verhinderd ivm zijn werk. Rogier was een twijfelgeval. Job, Jasper Foppen en Aize waren de vervangers. Gelukkig was Rick weer fit. Coach Bill begon met Nick, Thijs, Remi, Bart en Job. Rick, Jasper Foppen, Rogier en Aize begonnen op de bank, maar zouden alweer snel meespelen. 

    Heuvelrug nam in het begin het initiatief. Speelde rustig het balletje rond. Hadden een paar zeer behendige spelers met een goede actie. FC Weesp speelde regelmatig onder de druk uit. Een aanval van FC Weesp begon met een panna van Job die tergend langzaam door de benen ging. Daarna speelde FC Weesp door en mocht Job uiteindelijk de bal terug ontvangen en de 0-1 binnen schieten. Heuvelrug bleef doorvoetballen en kwam met enig geluk op 1-1 en 2-1. FC Weesp kreeg een aantal vrije schotkansen om de gelijkmaker te maken. Een beetje pech en een goede keeper hield dat lang tegen. Uiteindelijk maakte Rick de 2-2. Dat was de ruststand. 

    In de 2e helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Heuvelrug had net iets meer balbezit en waren rustiger aan de bal. Het verschil zat soms in kleine dingen. Uiteindelijk ging via een been van FC Weesp  de bal in eigen goal. 3-2. In een aanval kort daarna komen 2 spelers van FC Weesp alleen op de keeper af. Mede door goed ingrijpen van de keeper werd dat geen goal. Heuvelrug speelde ook nog een man-meer situatie uit wat leidde tot 4-2. Bij de 5-2 leek de wedstrijd gespeeld, maar FC Weesp gaf nog niet op. Thijs schoot vanaf de linkerkant vanuit een lastige hoek de 5-3 binnen. FC Weesp wisselde aanvallend en jaagde op de aansluitendstreffer. Job had alvast een ander shirt gepakt om eventueel met 5 veldspelers te gaan spelers als de 5-4 zou vallen. Helaas werd een van de counters goed uitgespeeld en de 6-3 strak binnengeschoten. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. 

    Qua sterkte waren de ploegen vandaag vergelijkbaar. Heuvelrug speelde duidelijk zakelijker en kon daarmee vandaag de punten in Veenendaal houden. FC Weesp staat netjes in de middenmoot. 6 december staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Hovocubo 2 uit Zwaag. Hopelijk gaan de punten dan weer mee naar Weesp. 

    Verslaggever zaal 1.