• Vrijdag 15 maart 2019: Delta Sports’95 zaal 1 - FC Weesp zaal 1 1-6 

    Vrijdagavond stond de uitwedstrijd tegen Delta Sports in Houten op het programma. Deze ploeg stond aan de onderkant van de middenmoot. Thuis was gewonnen van Delta Sports met 6-1. Er was nog wel wat geregeld worden om het team compleet te krijgen. Jasper, Bart, Thijs en Alex waren niet beschikbaar. Dirk was weer van de partij. Voor de zekerheid was ook Aize gebeld voor deze wedstrijd. Dit betekende dat Rick, Niels, Remi, Dirk en Nick in de basis startte. Rogier en Aize begonnen op de bank. 

    Na wat aftasten in de beginfase liet Rick zien dat hij in goede vorm is. Hoeveel goals zou Rick vandaag maken?  Rick begon goed en maakte de 0-1. Niet lang daarna schoot Rick weer goed op goal. De keeper kon de bal pareren. Alleen stond Aize daar op de goede plek en schoot de bal bekeken in de korte hoek. 0-2. Wederom ging Rick er vandoor over de linkerkant. Hij leverde een goede voorzet af. Voordat Aize de bal binnen wilde schieten was een speler van Delta Sports hem voor en schoot de 0-3 in eigen doel. Delta Sports gaf zeker niet op en ging vol in de aanval. Nick was weer ouderwets in vorm en pakte een paar knappe ballen. Een keer stond de paal op de goede plek. In een schakelelement voor FC Weesp ging Remi naar de vloer. Het was even niet duidelijk wat er aan de hand was. Er leek geen contact met een tegenstander. Remi is niet kleinzerig en had veel pijn. Onder begeleiding werd Remi naar de bank geholpen. Eerste diagnose was een zweepslag. Delta Sports ging door met aanvallen en uiteindelijk was 1 schot onhoudbaar en dus wer het 1-3. Daarna waren er nog kansen op de aansluitingstreffer, maar ja. Daar stond Nick weer op de goede plek. In een schakelmoment ging Rick op avontuur met de bal. Hij dribbelde door en door en kon alleen op de keeper af en schoot de 1-4 door de benen van de keeper. Dit was ook de ruststand. Rick was de man van de 1e helft. 

    In de tweede helft ging Delta Sports iets hoger druk zette. Alleen daar speelde FC Weesp goed onderuit. Nick gooide de bal naar Aize. Aize paste op Rick. Rick dribbelde op tot op de helft van Delta Sports en paste Rogier in die vrij stond aan de rechterkant van het veld. Zijn voorzet was op maat voor Niels die vanuit een nog best lastige hoek de 1-5 binnenschoot. Niels maakte ook de 1-6. Hij dribbelde op vanaf de rechterkant en schoot de bal keihard diagonaal voor de goal langs. Althans via een been verdween de bal in de verre hoek. Keeper was kansloos. Delta Sports ging nog in de aanval met een aantal goede kansen; ook 1 op 1 met Nick. Nick was ook in goede vorm en hielde in de 2e helft zijn doel schoon. Dirk liet zich ook nog zien met de 2e vrije trappen. De eerste was via een variant die Aize in de korte hoek op de paal schoot. De tweede schoot Dirk met een streep op de lat. De goal schudde op zijn grondvesten. Door het uitvallen van Remi had FC Weesp nog maar 1 wissel en ging de wedstrijd langzaam uitspelen. De 1-6 stand bleef op het bord staan. De goede leidende scheidsrechter vond het na 2x 25 minuten voldoende en floot voor de laatste keer. 

    Met deze overwinning doet FC Weesp goede zaken en blijft het goed op de 3 plek staan met 1 punt minder dan De Dreef en 1 punt meer dan Soest. Dus nog vol in de race voor de nacompetitie. Na de wedstrijd nog even de kantine in de ontwikkelingen besproken van het voetbal in Weesp en omstreken onder het genot van een drankje. In goede sfeer werd de avond afgesloten en konden de mannen weer rustig richting Weesp. 

    Jullie verslaggever.