• Vrijdag 6 december 2019: Hovocubo zaal 2 - FC Weesp zaal 1 3-3

  Vandaag ging het 1e zaalteam van FC Weesp weer op bezoek in Zwaag. De wedstrijd van FC Weesp begon meer dan 10 minuten later ivm staking team 1 van Hovocubo. Daar kregen van elke team een speler een rode kaart en hadden de scheidsrechters een rustperiode ingelast.

  Uiteindelijk begon FC Weesp met Nick op doel. Bart, Jasper, Remi en Rick in het veld. Niels, Rogier, Thijs en Aize begonnen op de bank, maar zouden al snel doorgewisseld door coach Bill.

  FC Weesp begon goed. Hovocubo had 2 opvallende spelers. De rest was degelijk. FC Weesp kreeg ruimte om te voetballen. Na een goede combinatie van Niels en Rick kon Thijs FC Weesp op een 0-1 voorsprong brengen. Lekker goaltje was dat na een goede aanval. Hovocubo kwam op gelijke hoogte door een strakke voorzet die binnen werd getikt. 1-1. Daarna moest FC Weeps een man-minder situatie uitspelen. Dat was hard werken, maar dat lukte. FC Weesp bleef lekker voetballen. Op een goede pass van Thijs kon Aize op doel schieten. Via de keeper kwam de corner. De corner van Aize ging via Bart naar Niels die zich goed vrij speelde en de 1-2 binnen schoot. FC Weesp leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor rust kon Hovocubo de 2-2 van dichtbij binnen tikken.

  De 2e helft was een open wedstrijd met veel kansen over en weer. Nick onderscheidde zich met goede reddingen. Daarbij werd Nick geholpen door de lat en de paal. Uiteindelijk kwam Hovocubo op een 3-2 voorsprong door een vrije trap die strak in de verre hoek werd geschoten. FC Weesp bleef in de wedstrijd en kreeg genoeg goede kansen. Rick brak op een gegeven door en werd onregelmatigheid tegen gehouden. Een gele kaart en dus een man-meer situatie. Remi, Jasper, Rick en Bart ging deze situatie uitspelen. Jasper bleef rustig en schoot de 3-3 binnen. Goed geplaatst in de korte hoek. Het spel bleef daarna op en neer gaan. Beide ploegen hadden kunnen winnen, maar dat gebeurde niet. Ook de keeper van Hovocubo had een aantal goede reddingen, waarvan 1 met zijn hoofd.

  Na een fanatieke evaluatie in de kleedkamer ging het in de gezellige kantine Zwaag weer ouderwets gemoedelijk aan toe. De tactiek werd nog even goed doorgenomen onder genot van een drankje en een hapje. Voor je weet is het middernacht en mag er nog 45 minuten terug gereden worden. Komende maandag om 21.00 uur mag FC Weesp het hoog geklasseerde OS Lusitanos spelen in Sporthal Aetsveld.

  Verslaggever zaal 1 - vanuit de auto op de terugweg-