• Vrijdag 29 maart 2019: VNS United zaal 1 - FC Weesp zaal 1 3-1 

  Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen de koploper in de competitie. Alleen was het vandaag voor de beker. FC Weesp zat ondertussen al bij de laatste 16. De personele problemen waren vanavond erg groot. Remi, Dirk, Alex, Bart, Niels en Thijs waren geblesseerd en/of niet beschikbaar. FC Weesp reisde met 1 wisselen naar Amsterdam Noord toe. Jasper Foppen en Aize waren de invallers van vandaag. Bij het beginnen van de wedstrijd bleek echter Rogier ook niet fit te zijn. Rogier probeerde het er nog uit te lopen, maar dat ging niet. FC Weesp moest het dus zonder wissels doen. VNS United had 3 wissels. Het zou niet eenvoudig worden vandaag. 

  FC Weesp speelde goed compact in de verdediging. In de counter kwam FC Weesp er gevaarlijk uit. Zeker met Rick die een aantal goede acties had. De keeper van VNS United speelde erg goed en had waar nodig een goed antwoord op de inzetten van FC Weesp. Aan de andere kant was Nick goed in vorm en hield zijn doel lang schoon. Het mag duidelijk zijn dat VNS veel balbezit had en tot de nodige kansen/mogelijkheden kwam. Uiteindelijk waren het 2 schoten die van richting werden veranderd die het lot van FC Weesp bepaalde. Met een 2-0 stand gingen de ploegen de rust in. 

  Het spelbeeld in de 2e helft bleef onveranderd. FC Weesp klein en compact. VNS rustig opbouwend en variƫrend met acties en combinaties. Uiteindelijk gingen Rick en Jasper Spanjerberg er een keer goed uit in de counter. Jasper schoot de 2-1 binnen. FC Weesp kon hier niet lang van genieten. In de daaropvolgende aanval maakte VNS direct de 3-1. Dat was eigenlijk de knock-out. FC Weesp jaagde nog wel op de aansluitingstreffer. VNS speelde het zakelijk uit. Na 50 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De moegestreden spelers van FC Weesp kregen eindelijk rust en de complimenten van coach Bill en de meegereisde supporters.

  Toen iedereen weer op adem was, werd in de kantine de wedstrijd nog geƫvalueerd. Conclusie was dat er vandaag niet meer in zat. De scheidsrechter sloot ook nog een paar minuten aan en reageerde zeer passend op onze evaluatie. Mooi dat dit zo kan.

  Volgende week mag FC Weesp zaal 1 wederom op bezoek bij VNS United. Deze keer voor de competitie. Hopelijk dan wel minimaal 2 wissels. 

  Jullie verslaggever