• Vrijdag 5 april 2019: VNS United zaal 1 - FC Weesp zaal 1 4-6 

  Wederom stond de uitwedstrijd tegen VNS United op het programma. Vorige week had FC Weesp met 3-1 verloren, maar dat was zonder wissels. Uiteindelijk had FC Weesp vandaag 3 wissels. Thijs en Bart waren weer van de partij. Leslie was beschikbaar. Remi was voldoende hersteld om weer zijn eerste minuten te maken. Aize kon uiteindelijk ook nog meedoen. Wat scheelde was dat de eerste keeper van VNS United rust kreeg. Die keeper was vorige week nagenoeg onpasseerbaar. 

  De eerste helft ging het spel op en neer op een hoog niveau. Leuke aanvallen. Er wordt ook goed verdedigd. Lesley en Aize zorgde voor de routine bij FC Weesp. Bart stond ook zijn mannetje verdedigend. Beide keepers zaten lekker in de wedstrijd. Remi deed weer goed mee en zijn kuit hield het goed vol. Om een lang verhaal kort te maken leken de ploegen met een 0-0 stand de rust in te gaan. 1 minuut voor tijd ging het toch even mis bij FC Weesp. Vanaf de achterlijn leek de nummer 10 van VNS United een voorzet te gaan geven, maar hij schoot hem bij de eerste paal toch binnen. 1-0. Het was een heel klein hoekje. Het paste echt net. Dit was ook de ruststand. 

  In de rust gaf coach Bill aan dat FC Weesp zo door moest gaan voetballen. Dat had de coach goed gezien. De aanvallen van FC Weesp waren wederom goed, maar er werd nu echt met scherp geschoten. Thijs maakte de 1-1 door bij een counter hard met links in de verre hoek te schieten. Rick maakte de 1-2. Thijs maakte met een afstandsschot de 1-3. Waarschijnlijk werd het zicht van de keeper belet. Deze leek houdbaar, maar oké. Je hoort de verslaggever niet klagen. Niet veel later maakte Thijs ook de 1-4. Hierbij zou het niet blijven. VNS ging alles of niets spelen. Ze wisselden de keeper voor een 5e veldspeler. FC Weesp werd als het ware omsingeld. Jasper onderschepte bij een van de aanvallen de bal op eigen helft en schoot de 1-5 binnen van grote afstand. VNS bleef drukken en kwam terug tot 2-5. FC Weesp moest toen even schakelen hoe ze het beste onder de druk uit konden gaan voetballen. Dat lukte aardig. Wederom ging Thijs er vandoor. De keeper van VNS United was uit positie en Thijs maakte het beheerst af. 2-6. Er waren zelfs kansen op de 2-7, maar die ging er niet in. VNS United raakte ondertussen ingespeeld op de 5-4 veld situatie. In de laatste minuten maakte ze nog de 3-6 en de 4-6. Mooie goals. Goed uitgespeeld. Na 2x 25 minuten floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. 

  Een mooi resultaat tegen een goede tegenstander. Natuurlijk is VNS United al weken kampioen, maar zij willen ook gewoon winnen. Door de andere resultaten gaat FC Weesp de nacompetitie in. FC Weesp staat op de 2e plaats en kan niet meer ingehaald worden. Dit alles werd geanalyseerd en nabesproken in de kantine van de sporthal en daarna nog in een select gezelschap in de lokale kroeg in Weesp.

  Komende maandag is de laatste competitiewedstrijd thuis tegen FCV 1. Bij een goed resultaat kan FC Weesp zelfs nog de 3e periode winnen. Toch leuk. Dus kom vooral kijken om 20.10 uur in sporthal Aetsveld. 

  Jullie verslaggever.