• Maandag 20 mei 2019: FC Weesp zaal 1 - DWOW zaal 1 5-3 (7-6 agg) 

  Het was bijna een kopie van de kwartfinale. De uitwedstrijd met 1 doelpunt verliezen. Nu thuis moest het verschil gemaakt gaan worden. Op de oproep om te komen kijken was duidelijk gehoor gegeven. Er zat meer dan 100 man in het publiek die geluid maakten voor een veelvoud daarvan. Nick, Jasper, Bart, Remi en Niels begonnen in de basis. Rogier, Rick, Thijs en Aize begonnen in de wissel. Dirk was vandaag niet fit genoeg om te spelen.

   

  De wedstrijd begon gelijkwaardig met kansen over en weer. Remi viel helaas snel uit met een kuitblessure en kon niet meer verder spelen. DWOW kwam op voorsprong door een schot vanuit een kleine hoek. De 0-2 viel niet veel later door ongelukkig balverlies achterin.

  FC Weesp ging in de achtervolging en dat ging goed. Rogier draaide zich goed vrij en schoot de 1-2 binnen in de korte hoek. FC Weesp kwam voor de rust op gelijke hoogte door Rick. FC Weesp leek ook nog op voorsprong te komen voor rust. De inzet van Rick werd goed gepareerd door de keeper. Thijs goed daarna goed in en liet daarbij de keeper kansloos. Alleen snelde een verdediger van DWOW richting de doellijn om de bal weg te koppen. Hierdoor gingen de ploegen met een 2-2 stand de rust in.

   

  In de tweede helft leek Jasper FC Weesp op voorsprong te gaan schieten. Alleen schoot hij via de keeper en de paal en nog een keer tegen de keeper??alleen net niet over de doellijn. De scheidsrechter stond op de achterlijn. Die moet dat goed gezien hebben. Daarna kreeg FC Weesp een man-meer situatie. Een van de aanvallers van DWOW maakte een slaande beweging en raakte daarbij Jasper. Gele kaart. Helaas kon FC Weesp de man-meer situatie niet uitspelen. Uiteindelijk kwam FC Weesp op voorsprong. FC Weesp kwam er diverse malen gevaarlijk uit.  Rick rondde een van de aanvallen goed af door strak langs de keeper te schieten. 3-2. Bij een van de volgende aanvallen van FC Weesp werd Niels van achteren getackeld. Door dezelfde kerel die al geel had. De sollicitatie naar een rode kaart werd gehonoreerd door scheidsrechter. Het publiek voelde aan dat er meer mogelijk was. Deze keer uitgespeeld met langdurig balbezit. Jasper legde de bal goed breed en  Rick rondde deze aanval af door de bal strak in de bovenhoek te schieten. 4-2. Met deze stand zou FC Weesp door zijn. Wat ga je doen? FC Weesp ging door voetballen. DWOW gaf zich zeker niet gewonnen. Gelukkig stond Nick goed op zijn post om de ballen te pareren. Ondertussen was de regulier speeltijd voorbij. Gezien het oponthoud met de kaarten liet de scheidsrechter nog even doorspelen. Rick  kan alleen door op de keeper van DWOW na een goede pass van Thijs en schoot de bal laag langs de keeper richting de 2e paal waar Jasper de bal kon binnentikken. 5-2. DWOW ging steeds aanvallender spelen. Ook al hielden ze de keeper gewoon op doel. Soms had FC Weesp een overtreding nodig om het spel van DWOW te ontregelen. Een van de vrije trappen werd onberispelijk binnen geschoten door de nummer 5 van DWOW. 5-3. Dan is het gaatje nog maar 1 goal. De bezieling bij FC Weesp was groot. Bart gooide alles in de strijd om geen tegengoal meer te hoeven incasseren. Een soort van sliding met zijn lichaam ipv zijn benen was een mooie illustratie daarvan. Uiteindelijk kreeg Rick nog een gele kaart in de laatste minuut. Dat mocht de pret niet meer drukken. FC Weesp hield stand.

   

  Het team ging uit zijn dak. De supporters gingen uit hun dak. Er zijn hier diverse filmpjes van. Kijk bijvoorbeeld naar een filmpje van Patrick van Veen via: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=R_aMznc0VAU

  1e wedstrijd 2-3 / 2e wedstrijd 5-3 / Weesp naar finale voor promotie naar Topklasse
  m.youtube.com

   

  FC Weesp gaat naar de finale voor de promotie naar de Topklasse. Onvoorstelbaar. Dit kan men toch wel historisch moment noemen. Deze finale wordt 31 mei 2019 gespeeld om 21.30 uur in Sporthallen Zuid. Er is nog even tijd voor de voorbereiding. Hoe krijgen we de supporters mee naar de Sporthallen Zuid. Er is ook nog even tijd om de pijntjes te laten genezen. Dat is ook nog even nodig.

   

  Dit alles werd nog even in de kantine geëvalueerd. Complimenten en tips werden gedeeld. Tevens kon met de scheidsrechter nog vooruitkijken op hoe het werkt met het finaleweekend. Praktische zaken over het vervoer, maar ook over hoe het werkt als we penalties nemen.

   

  Jullie verslaggever.