• Maandag 8 april 2019: FC Weesp zaal 1 - FCV zaal 1 14-2 

    Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd van FC Weesp zaal 1 op het programma. Thuis tegen het laag geklasseerde FCV. FCV had slechts 1 wissel. FC Weesp zaal 1 was vandaag goed vertegenwoordigd. Jasper, Rick, Bart, Nick, Remi, Thijs en Dirk waren van de partij. Aize speelde mee om ook een keer een thuiswedstrijd te spelen. Rogier deed de warming up mee, maar sloeg de wedstrijd uit voorzorg over. Niels en Alex keken geblesseerd vanaf de tribune toe. 

    FC Weesp kwam goed uit de startblokken. 12 seconden had Rick nodig voor de 1-0. De toon was gezet. Na de 2-0 was een misverstand in de verdediging van FC Weesp, waardoor het nog 2-1 werd. Bij rust was het al 5-1. Eigenlijk was de wedstrijd al gespeeld. De doelpuntenmakers volgen later. 

    De tweede helft ging FCV het tempo uit de wedstrijd halen. Rustig rondspelen. De keeper ging ook meedoen om een man meer in het positiespel te hebben. Balverlies van FCV strafte FC Weesp regelmatig af. De vermoeidheid begon ook mee te spelen bij FCV, waardoor FC Weesp door de 10 doelpunten ging en uiteindelijk 14-2 op het scorebord kwam. Dit had nog meer kunnen zijn. Vandaar dat de verslaggever niet alle goals kan gaan beschrijven. Het ging soms te snel om dat allemaal te noteren. De doelpuntenmakers zijn wel genoteerd. Dit waren Jasper (4), Rick (3), Remi (3), Bart (2), Thijs (1) en Dirk (1). 

    Aan het eind van de wedstrijd werden de spelers onderling gehuldigd onder toeziend oog van coach Bill. Bill zag dat het goed was! Niet alleen werd de 2e plaats in de competitie veilig gesteld, maar ook de 3e periode binnen gehaald. Dat in het 1e seizoen in de hoofdklasse. Een uitstekende prestatie! Zoals ondertussen gewend, werd de wedstrijd in Bar Olympus geanalyseerd. Tevens werd het schema voor de nacompetitie bekeken en werd er gespeculeerd over wie de volgende tegenstander zou kunnen zijn. Het speculeren is nog bezig. Wordt wellicht vervolg in een volgend verslag?? 

    Jullie verslaggever