• FC Weesp-zaterdag-1 - Sporting Martinus zaterdag-1 : 5-1 

  Op deze koude zaterdag werd bij FC Weesp ondanks de vrees voor de afgelastingen door de KNVB gelukkig afgetrapt voor de wedstrijd tegen Sporting Martinus. De 100 jarige uit Amstelveen die strijdt tegen de laatste plaats in de 4E klasse.

  Maar helaas FC Weesp had geen cadeau voor de jubilaris vanmiddag.

  Het begint als bijna een gewoonte te worden want het eerste doelpunt voor de Weespers viel al binnen 5 minuten. Sasja Fransen, brak door op een moment dat de organisatie in de verdediging van Sporting even de kluts kwijt was. 1-0.

  Na 20 minuten werd een voorzet van Rick van der Burg, afgerond door Sukru Sokmen 2-0.

  FC Weesp had duidelijk meer te vertellen op het veld en brak geregeld door de verdediging van Sporting, die soms met 6 man hun keeper ondersteuning moesten geven. Het mocht niet baten en na een kopbal op de lat van Sasja Fransen was het aan Karel Voigt direct erop de eer om de 3-0 te scoren in de 27ste minuut.

  Vlak voor de rust nog een verrassende tegengoal van Bart Sandberg van Sporting 3-1.

  Tijd voor thee, en verder door met de 2e helft.

  Weer met een aanvallend sterker FC Weesp dat duidelijk wil maken iets aan het periodekampioenschap te doen.

  Alexander Fransen bracht de 4-1 achter de keeper en Rick van der Burg, maakte zijn topscorer positie waar en bepaalde de eindstand op 5-1.

  Als de komende wedstrijden steeds weer winst opleveren gaan we misschien nog meedoen aan de promotie rondes voor volgend seizoen, maar dan wellicht met een nieuwe zaterdagtrainer, want zoals bekend neemt Rene van Vark een jaartje er tussen uit.

  Media FC Weesp