• FC Weesp heeft zich in Almere opnieuw niet bovenmatig hoeven in te spannen om met 3 punten naar huis te gaan. Na een 0-3 ruststand werd er uiteindelijk met 1-6 gewonnen. Omdat koploper RKAVIC verrassend verloor van Real Sranang en het eveneens nog ongeslagen Robinhood gelijkspeelde tegen CTO 70 deed Weesp goede zaken op de ranglijst.

  Weesp startte weer zonder topscorer Rick van der Burg en daarom moesten de goals vandaag weer eens komen van all time topscorer Sasja Fransen. Fransen opende al snel de score en binnen het half uur zorgde Thijs Visser met zijn eerste doelpunt in dienst van de zaterdag van FC Weesp voor 0-2. Weesp heerst op alle fronten, zag nog een loepzuivere goal afgekeurd worden en speelde best een leuke pot voetbal. Nog voor rust werd het via opnieuw Fransen 0-3.

  Na rust ging Weesp steeds matiger voetballen en kon Forza regelmatig gevaarlijk worden. Gelukkig voor Weesp hadden de gastheren, zo leek het, geen opdracht gekregen te schieten, waardoor het wel steeds gevaarlijk oogde, maar nimmer tot doelpunten leidde. Omdat Forza de verdedigende stellingen steeds meer verliet kon Weesp naar hartenlust counteren en werd het een kwartier na rust 0-4 door Visser. Visser maakte ook nog de 0-5 en zag zijn kans op een loepzuivere hattrick bijna verloren gaan toen Karel Voigt een buitenkans onbenut liet. Visser pakte dit cadeau dankbaar uit en maakte met zijn vierde van de middag zijn perfecte hattrick compleet.
  Forza bleef kansen en mogelijkheden op kansen missen, maar kreeg vlak voor tijd loon naar werken.

  Volgende week komt CTO 70 uit Duivendrecht op bezoek en zal er uit ander vaatje getapt moeten worden

   

  uit voetbalnederland.nl