• FC Weesp is er zaterdag niet in geslaagd om de topper tegen Hertha winnend af te sluiten. Na een snelle achterstand kwam Weesp nog wel op gelijke hoogte, maar een tweede treffer, kort voor rust, kon niet gerepareerd worden.

  De laatste tijd is de zogenaamde participatiewet een belangrijk issue. Kennelijk heeft men dit in Vinkeveen goed begrepen, want een van de leden van de begeleiding van de Vinkeveners was geestelijk en sociaal ernstig beperkt. Wellicht is het verstandig om deze persoon in de toekomst toch iets te corrigeren, want vandaag lieten zijn collega's op de bank deze man zich ernstig blameren, door hem dingen te laten roepen zonder in te grijpen. Betrokkene kan er uiteraard niets aan doen, maar zijn optreden zorgde voor een zo nu en dan opgefokt sfeertje, en dat past eigenlijk niet bij een club als Hertha.

  Weesp begon goed en had binnen enkele minuten de score kunnen openen, maar de voorzet van Thijs Visser werd door iedereen gemist. Kort na deze kans was het Hertha dat de score opende. Een vrije trap van de zijlijn werd knap afgerond. Weesp liet zich niet uit het veld slaan en kreeg na deze domper mogelijkheden genoeg om de score gelijk te trekken, maar steeds kwam de eindpass niet aan. Halverwege de eerste helft stuurde Thijs Visser Rick van der Burg diep, waarna Van der Burg knap afrondde. Gedurende de eerste helft werd steeds duidelijker dat verdediger Kevin Elfrink de opdracht had gekregen om Sasja Fransen koste wat het kost uit te schakelen. Elfrink nam deze taak uiterst serieus, want bij ieder balcontact van Fransen kegelde hij Fransen zonderpardon omver. Omdat scheidsrechter Schouten weigerde in te grijpen, mocht Elfrink 90 minuten lang na iedere aanslag sorry zeggen zonder dat Schouten een gele kaart trok. Toen Hertha speler Tom Koevoet, na een fluitsignaal, de bal wegtrapte kreeg deze uiteraard wel de gele kaart getoond.
  Kort voor rust verloor Weesp de bal op de helft van Hetha, waarna de gastheren een counter perfect uitspeelden en de 2-1 scoorden.

  Na rust moest Weesp uiteraard aanvallen en had opnieuw in de eerste minuten kunnen scoren, maar Sasja Fransen kwam een teenlengte tekort. Ook Hertha had in de openingsfase de score kunnen uitbreiden.

  In de loop van de tweede helft kreeg Weesp steeds meer de overhand, maar paal en lat voorkwamen de gelijkmaker. Beide ploegen claimden een aantal keer een strafschop wegens hands, maar scheidsrechter Schouten was onvermurwbaar.
  Waar Weesp zocht naar de gelijkmaker, daar loerde Hertha op de counter. Weesp had het geluk dat spits Delano Kluft duidelijk niet was geslaagd voor zijn spelregeldiploma.
  Kort voor tijd ontdekte Sep Rehbach dat naast Sasja kennelijk ook broer Alex Fransen in het veld liep. En, zo had hij geleerd, Fransen moest uitgeschakeld worden. Met een werkelijk schandalige overtreding, zelfs scheidsrechter Schouten vond dit genoeg voor een gele kaart, volbracht hij zijn opdracht.
  Weesp bleef tot het laatste moment op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar deze viel niet meer.

  Volgende week is Weesp vrij, waarna het op bezoek mag bij het verrassend sterk opererende Real Sranang.

  FC Weesp verslaggever