• FC Weesp mocht afgelopen zaterdag op bezoek bij het Amsterdamse TOS/Actief en gingen daar hard onderuit tegen de Amsterdammers, die naar het leek waren uitgeweken naar een bijbaan van de naastgelegen Jaap Eden schaatsbaan. Op een spekglad veld schoffelden de Amsterdammers (naar verluid staat de afkorting TOS voor Tuinieren Onze Sport) Weesp zowel letterlijk als figuurlijk onderuit en gingen met de 3 punten aan de haal.

    Bij de aftrap bleek dat de Zamboni zijn werk niet naar behoren had gedaan want er stond nog volop water op de spekgladde ijsvloer. De gastheren maakten daar dankbaar gebruik van en kwamen al snel met 1-0 voor. Hierna trokken de gastheren hun werk(-hand)schoenen aan en begonnen er een ouderwetse schoffelpartij die zijn weerga niet kent. Scheidsrechter Abdullah, die de wedstrijd nooit had door mogen laten gaan, besloot wel te fluiten voor de diverse overtredingen, maar echt handelend optreden deed hij niet. Hij deelde wel 4 gele kaarten uit, maar bij iedere andere scheidsrechter was de thuisploeg met maximaal 8 spelers geƫindigd. Hierdoor voelde een belangrijk deel van de gastheren zich niet genoodzaakt om rekening te houden met de omstandigheden, en als zij zich al inhielden dan was er altijd nog de trainer die ze luiddruchtig wakker hield.
    Kort voor rust werd Thijs Visser in de zestien omver gelopen en kreeg Weesp een penalty die door de gastheren fel betwist werd. Lesley Las van Bennekom liet zich echter niet gek maken en scoorde de 1-1. De vreugde was echter van korte duur want nog geen vijf minuten later mocht aanvoerder Joren IJsselstein ongehinderd de 2-1 binnenkoppen bij een vrije trap. De treffer werd bejubeld alsof het kampioenschap al een feit was.

    Na rust werd het spel van beide ploegen er niet beter op. Weesp moest aanvallen maar miste het creatieve vermogen, en TOS mocht lekker counteren maar miste de scherpte om het duel definitief te beslissen. Door eerder genoemde omstandigheden zag Weesp tot overmaat van ramp ook nog Rick Stol en Thijs Visser geblesseerd afhaken.

    Volgende week krijgt Weesp Fortius op bezoek. Als de Weespers nog een rol van betekenis in de competitie willen spelen, dan zal dit duel gewonnen moeten worden.

    FC Weesp verslaggever