• FC Weesp za-1 - Zeeburgia za-1  8-2

  Voor de zaterdag -1 was het na een rust weekend weer voetballen en aan de bal. En zoals vaak dit seizoen in een nieuwe frisse opstelling, want wederom bleken enkele vaste basisspelers andere bezigheden te hebben.

  Geeft niks, ze hebben genoeg kwaliteit op de spelerslijst om gaten in te vullen. 

  De thuiswedstrijd tegen Zeeburgia stond vandaag op het programma.

  Zeeburgia ging voortvarend vanaf de aftrap op zoek naar de openingstreffer, maar scherpte en overzicht in de voorhoede ontbraken, soms staat een medespeler wat beter in de schietrichting van de goal. Speel die man dan de bal??.

  Daar hebben de mannen van FC Weesp een tactiek voor, gewoon alle ballen op Rick van der Burg en die maakt het wel af. Rick schoot de 1-0 binnen. Een penalty voor Zeeburgia, na een duidelijke schwalbe zorgde voor 1-1.

  Rick getergd uiteraard zorgde direct erop voor 2-1 en 5 minuten later ook nog voor 3-1. Zeeburgia maakte vlak voor rust 3-2, toen het recept van samenwerking eindelijk gevonden was.

  Na rust ging FC Weesp driftig door, en topscorer Rick van der Burg kreeg volop kansen, werd een keer hard door de Amsterdamse verdediging onderuit gehaald, wat resulteerde in een penalty. Maar ondanks deze aanslag, kon hij nog 3 doelpunten aan zijn indrukwekkende totaal toevoegen. Kan hem de titel goaltjesdief dit seizoen nog ontgaan, zoals zo gemeld, de prijs wordt verdeeld op 23 juni. 

  De Andere 2 doepunten kwamen op naam van Kevin Kalsbeek en Lesley van Bennekom en Zeeburgia kon terug naar Amsterdam met een echte goal en een versierde penalty, maar bijna zeker lijkt dat de topscorer van de poule 4 E zaterdag dit seizoen in Weesp blijkt te wonen.

  Jullie supporter