• FC Weesp heeft zaterdag een monsterscore neergezet op bezoek bij hekkensluiter Zuidoost United. Na een 1-4 ruststand, maakte scheidsrechter bij de stand 1-9 een eind aan de ongelijke strijd. Man van de wedstrijd was ongetwijfeld Rick van der Burg, die liefst 8 van de 9 doelpunten voor zijn rekening nam.

    Op een zeer winderig Bijlmer Sportpark nam Weesp al snel de leiding. Rick van der stond aan het eind van een goedlopende aanval en scoorde na een kleine tien minuten de 0-1. Nadat Van der Burg ook de 0-2 had gemaakt, kwam Zuidoost United via een penalty terug tot 1-2. Via opnieuw Van der Burg, die ook nog 2 keer de paal raakte, en Alex Fransen werd de rust bereikt met de stand 1-4.

    Kort na rust leek Van der Burg de 1-5 te gaan maken, maar werd daarbij uit balans gebracht. De matig leidende Aldelli gaf een strafschop die door Van der Burg werd benut. Kort hierop kreeg Zuidoost United een penalty na een ongelukkige handsbal van Kevin Kalsbeek. Ondanks de wind in de rug was de strafschop zo slap ingeschoten dat keeper Nick Gomes eenvoudig kon redden. 
    Even later leek Alex Fransen de score naar 1-6 te tillen, maar ondanks dat de bal werd teruggelegd werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.
    Dat bleek echter uitstel van executie want via opnieuw een penalty na een overtreding op Van der Burg werd het alsnog 1-6. Hierna kwam bijna het hele elftal van Weesp een of meerdere keren in scoringspositie, maar alleen Van der Burg scoorde nog 3 keer, waarna de tweede helft na exact 45 minuten werd beëindigd.

    Volgende week komt koploper Roda'23 op bezoek en zal er uit een duidelijk ander vaatje getapt moeten worden.