• Een door afzeggingen opnieuw behoorlijk gehandicapt FC Weesp heeft zaterdag een ruime 0-7 overwinning behaald op Sporting Almere.
  Coach Carlo van Hekken zat dusdanig in de personele problemen dat hij voor deze gelegenheid de twee oudgedienden Remi Lok en Jordy Samson had opgeroepen.

  In de openingsfase leken de gastheren een geduchte tegenstander, maar toen Weesp na ruim een kwartier de score opende was het verzet eigenlijk al gebroken. Alex Fransen leek de score te gaan openen, maar met een knappe reactie werd de bal net voor de lijn weggehaald, waarna Sasja Fransen via de paal een voorzet gaf aan Kobus den Uyl, die uiteindelijk de 0-1 binnenkopte. Halverwege de eerste helft vergrote Den Uyl de score naar 0-2 en was al duidelijk dat het wel eens een monsteroverwinning kon worden. Weesp was echter niet altijd even zorgvuldig in de afronding, waardoor er met een 0-2 stand werd gerust.

  Acht minuten na rust leek Sasja Fransen de score te verhogen, maar werd binnen de zestien neergelegd. Kobus den Uyl maakte vanaf de strafschopstip zijn derde van deze middag. Kort daarna werd Sasja Fransen opnieuw neergelegd binnen de zestien, maar klaarblijkelijk had de scheidsrechter medelijden met de gastheren en legde hij de bal niet andermaal op de stip. Kennelijk vond Alex Fransen dat hij dit familie onrecht moest recht zetten, want hij tilde kort daarna de score naar 0-4.
  Dit was voor coach Van hekken het teken om met wat routine zijn elftal te versterken, en zo de zege veilig te stellen. Den Uyl en Sasja Fransen mochten naar de kant en Samson en Lok maakten hun opwachting. Samson liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn want met zijn eerste balcontact tilde hij de score naar 0-5.

  Kort hierna brak een van de spelers van Sporting Almere zijn pols na een ongelukkige valpartij. Middenvelder Bobby Zamaray, in zijn vrije tijd arts, verliet het veld om, samen met Weesp verzorger Michiel Versteeg, medische assistentie te verlenen, maar dat was voor de scheidsrechter geen reden om het spel stil te leggen. Sterker hij liet de gastheren een vrije trap nemen op een kansrijke positie.
  Toen Zamaray weer teruggekeerd was in het veld liep Weesp verder uit door twee doelpunten van uitblinker Lesley Las van Bennekom.
  In de slotminuut voorkwam keeper Nick Gomez met een katachtige reflex dat Sporting de eer kon redden.

  Volgende week speelt Weesp thuis en krijgt het bezoek van het Amsterdamse TABA dat, net als Weesp, 2 van de tot dusver 3 gespeelde wedstrijden wist te winnen.

  Bron Voetbalnederland.nl