• Zondag 14 april 2019: FC Weesp - DWS 3-1 

  FC Weesp krijgt nu een reeks aan finales achter elkaar. Vandaag kwam DWS op bezoek. DWS staat 2 plaatsen hoger. Er  waren enkele wijzigingen ten opzichte van vorige keer. Jasper Foppen en  Jurre van Brug stonden vandaag in de basis. Hierdoor stond Milan Geertsma vandaag samen met Marwin Samseer in de aanval. 

  FC Weesp begon goed aan de wedstrijd. Thijs overschepte de bal goed rond de middellijn en stoomde op richting de goal. Thijs gaf een goede steekpass op Milan Geertsma. Milan schoot hard in de korte hoek. Alleen bracht de keeper van DWS redding. De volgende corner werd goed genomen door Jesse Rijnsburger. Jasper Spanjerberg kopte de bal net voorlangs. Na een kwartier wederom een gevaarlijk moment van FC Weesp. Er werd een overtreding gemaakt op Marwin Samseer net buiten de 16. Jesse Rijnsburger ging achter de bal staan. Jesse nam de vrije trap niet super, maar via de muur was de keeper van DWS kansloos. 1-0. FC Weesp gaat echt niet meer voor de schoonheidsprijs. Elke goal telt gewoon. Dus gewoon een lekkere goal van Jesse! Na een half uur kantelde de wedstrijd. Jurre van Brug schatte de bal niet goed in. Jurre corrigeerde zijn eigen fout ten koste van een vrije trap. Hiervoor kreeg Jurre de rode kaart aangezien het een doorgebroken aanvaller was. Milan Geertsma ging weer in de laatste lijn spelen. FC Weesp moest gaan overleven. Nog een uur. Soms moest er nog even tijd gerekt worden. Marcin Kmiecik begreep dit en maakte vanaf de reserverebank een vliegende vangbal op een bal die uitging. Marcin mocht het applaus van het publiek in ontvangst nemen. Vlak voor rust kreeg FC Weesp nog een corner. Jesse Rijnsburger nam deze goed. De bal werd niet goed verwerkt door DWS en kwam voor de voeten van Thijs Visser. Thijs knalde de 2-0 binnen. Echt lekker met 10 man vlak voor rust. 

  DWS ging de 2e helft 3-4-3 spelen met meer druk vooruit. DWS kreeg veel kansen. Arno Copier stond op zijn post. De verdediging van FC Weesp hield het ook lang stand. Alle 10 de mannen gingen er vol voor. Na een minuutje of 60 werd de moegestreden Marwin Samseer vervangen door Job Vermeulen. Job viel uitstekend in. Daarover zo meer. Het beleg van DWS duurde nog even voort. Rond de 70e minuut nam Milan Geertsma een vrije trap net over de middellijn. Job Vermeulen legde de bal met een soepele voetbeweging klaar voor de inlopende Jasper Spanjerberg. Jasper plaatste de bal goed in de hoek. 3-0. Heel FC Weesp ging uit zijn dak. 5 minuten later ging Job Vermeulen er weer vandoor en werd onregelementair tegengehouden. Penalty. Milan Geertsma schoot deze strak in de hoek, maar de reflex van de keeper van DWS was uitstekend. Marcin Kmiecik kwam het veld in voor de moegestreden Jesse Rijnsburger. Het bleef dus nog even 3-0. Tot 5 minuten voor tijd. DWS kwam door over de rechterkant. De voorzet werd binnengeschoten. 3-1. Zou het dan toch? Zou het dan toch niet? DWS ging door met drukken. Het dichtstbij kwam de nummer 10 met een fraaie halve omhaal net onder de lat, maar Arno Copier strekte zich uit en redde de bal goed. 2 minuten voor tijd kreeg de nummer 9 van DWS nog een open kans, maar die schoot hem over en naast. Bart Tijnagel kon ondertussen ook niet meer verder. Davey van Aalderen kwam erin. Het was even de vraag of Davey nog een bal zou raken. Davey won een kopduel en zette een goede sliding in. Dit toch groot genoegen van de supporters van FC Weesp. 

  Wat een teamprestatie vandaag. Echt op tandvlees. Dat zijn wel lekker overwinningen. Achteraf bleek dat Arno Copier zijn 300e wedstrijd had gespeeld vandaag. Een mooie blijk van loyaliteit aan de club! Als we terugkijken in de historie dan heeft Aize Burggraaff dat ook gehaald en is nog even doorgegaan. Daarvoor is lang geleden dat iemand zijn 300e wedstrijd in het 1e elftal van een van de voorlopende verenigingen van FC Weesp heeft gespeeld. Dat zegt wel iets over de prestatie van Arno.

  Nadat wer hiervan acte hebben genomen konden we gaan kijken naar de andere uitslagen. Quick had 0-4 verloren. PVCV had 3-1 gewonnen. FC Weesp staat nu in punten gelijk met Quick 1890; alleen met een slechter doelsaldo. Op paasmaandag staat Roda’23-thuis op het programma. Roda’23 staat op de 5e plaats en had vandaag met 3-0 van Abcoude gewonnen. Kom vooral even kijken aan de Papelaan. De jongens kunnen het support goed gebruiken. 

  Jullie verslaggever.