•  

  FC Weesp 1 - Roda'23 3-2

  Op de zonnige 2e paasdag mocht FC Weesp thuis tegen het hooggeplaatste Roda’23. Tijdens de wedstrijdbespreking kwam Bart Horseling in de commissiekamer om Arno Copier even in het zonnetje te zetten voor zijn 300e wedstrijd. Door naar de opstelling. Jurre ten Brug was geschorst. Job Vermeulen startte vandaag in de basis. Er was op voorhand niet heel veel bekend van Roda’23. FC Weesp had een plan met een aantal opties voor in het veld. 

  FC Weesp startte vlammend. Job Vermeulen stuurde Marwin Samseer de diepte in. Marwin schoot van randje 16 vlammend de bal net onder de lat. Jullie verslaggever keek op zijn klokje. 83 seconden. 1-0. Dat is een goed begin. FC Weesp bleef lekker spelen. Roda’23 moest even bijkomen van deze tegenvaller. Binnen 10 minuten kreeg FC Weesp de volgende kans. Bart Tijnagel stuurde Marwin Samseer de diepte in. Marwin legde de bal klaar voor Job Vermeulen. Job schoot de bal net naast. Halverwege de eerste helft kreeg Roda’23 de eerste goede kans. Na een aanval over veel schijven werd de nummer 10 vrijgespeeld, maar hij kon zijn kans niet omzetten in een goal. Daarna kwam de drinkpauze. Roda’23 kwam steeds beter in de wedstrijd. Vanuit een corner kwam Roda’23 ook gelijk. De corner vanaf rechts werd door FC Weesp gemist en door de aanvoerder van Roda’23 direct uit de lucht in de goal geschoten. 1-1. Vlak voor rust kon Roda’23 ook nog op voorsprong komen. Een inschattingsfout achterin bij FC Weesp Rinaigel Ogenio kon alleen door op Arno Copier, maar Rinaigel schoot hard over. Het bleef dus 1-1 tot de rust. 

  De tweede helft begon wederom goed voor FC Weesp. Thijs Visser stuurde Jasper Spanjerberg de diepte in. Jasper kon door op de keeper en schoot de bal beheerst binnen. 2-1. Niet veel later werd de moe gestreden Marwin Samseer vervangen door Marcin Kmiecik. Rond de 70e minuut was er de drinkpauze. Hierna ging FC Weesp weer lekker verder. Jasper Spanjerberg werd wederom goed de diepte in gestuurd. Deze keer werd de hoek wel goed verkleind en leidde het niet tot een doelpunt. Door naar 77e minuut. De doorgebroken Jesse Rijnsburger werd onregelementair naar de grond gewerkt. Vrije trap. Gele kaart. De scheidsrechter had even met zijn hand over hart gestreken. Scheids floot verder prima. Dus daar laten we het bij. Terug naar de vrije trap. Bart Tijnagel schoot de bal snoeihard op de lat. De rebound was voor de attente Marcin Kmiecik, maar zijn inzet werd door de keeper gepareerd. De aanval ging daarna weer door. Jasper Spanjerberg behield het overzicht en passte de bal naar Bart Tijnagel. Bart schoot de bal tergend langzaam in de korte hoek. 3-1. FC Weesp ging uit zijn dak. Direct aansluitend werd Job Vermeulen door Buddie Buddenberg. Buddie viel lekker in en zette zijn handtekening in de wedstrijd door een van de spelers van Roda’23 het leven zuur te maken. Vlak voor tijd werd Thijs Visser vervangen door Davey van Aalderen. Roda’23 ging ondertussen drukken. Enkele minuten voor tijd ging de spits van Roda’23 er over de linkerkant vandoor. Zijn voorzet was op maat voor oud-FCWeesp speler Rinaigel Ogenio die de bal hard en hoog binnenschoot. Het was pompen of verzuipen. Jasper Foppen pakte de bal af op eigen helft en ging op avontuur. Jasper dribbelde door tot diep op de helft van Roda’23. Het werd vervolgd door een goede voorzet die Marcin helaas net niet om kon zetten in een goal. In de laatste seconden kreeg Rinaigel nog een goede kans op de gelijkmaker. Daarna floot de scheidsrechter voor het laatst.

   

  Wat een overwinning. De 2e op rij. Voor het eerste dit seizoen. Diverse spelers zijn al in het verslag in het zonnetje gezet. Jullie verslaggever heeft ook oog voor de boys die elke week zich 100% inzetten, alleen niet direct bij een goal zijn betrokken. Vandaag waren dat Jerrol van der Poel, Daan Brandse en Milan Geertsma die dat ook even verdienen vandaag! Als we dan bezig zijn dan zijn ook Vince van de Beek en Joey Lazonder. Zij stellen zich dienstbaar op voor het team. Klasse mannen.

  Door naar de andere uitslagen. PVCV gewonnen van DWS. Quick 1890 verloren. FC Weesp stond voor het eerst sinds lang op een veilige plek! Met nog 3 ronden te gaan. 12 mei is de volgende wedstrijd. Een 6-punten wedstrijd. PVCV-uit. Kom de blauw-witte leeuwen aanmoedigen in Vleuten. 

  Jullie verslaggever.