• Pancratius spoelt slechte serie weg tegen FC Weesp

    De opluchting na afloop van de 4-0 overwinning op concurrent FC Weesp was groot bij Danny Hijzelendoorn. De oefenmeester zag zijn Pancratius na twee grote nederlagen weer zoals hij het wil zien. De zondag tweedeklasser heeft bovendien verder afstand genomen van de gevarenzone.

    Het verschil tussen de nummers elf en twaalf van de ranglijst was groot. Er viel weinig op de overtuigende zege af te dwingen. Halverwege leidde Pancratius met 2-0, door treffers van Bobby Bosma en Bas Pel. "Als ik een klein dingetje mag zeggen: daarna hielden we het veel te lang spannend", blikte Hijzelendoorn terug. De thuisploeg vergat de wedstrijd vroegtijdig te beslissen en hield FC Weesp zo in leven.

    De beslissing viel uiteindelijk na ruim een uur spelen. Justin Ruijter maakte de 3-0 uit een indirecte vrije trap, nadat Weesp-doelman Arno Copier een terugspeelbal oppakte. Vijf minuten voor tijd bepaalde Diede Mentink, op aangeven van Gianni Oosterhoff, de eindstand op 4-0. "Een terechte overwinning. Het had zelfs nog hoger kunnen uitvallen."

    Ondanks de euforie blijft Hijzelendoorn ook realistisch. Hij benadrukt dat één zwaluw nog geen zomer maakt. "Ik blijf erbij dat we elke week keihard moeten werken en als een team opereren. De nacompetitiestreep (vier punten voorsprong, red.) is nu even iets verder weg, maar we moeten echt nog veel punten halen om veilig te zijn. Dat besef is bij mij en de spelers doorgedrongen."

    https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/pancratius-spoelt-slechte-serie-weg-tegen-fc-weesp/