• Zondag 26 mei 2019: Quick 1890 1 - FC Weesp 1 2-0 

  Vorige week had FC Weesp een uitstekende prestatie verricht door met 3-2 te winnen van Elinkwijk. Door deze overwinning en de winst van PVCV op Quick 1890 had FC Weesp zich veilig gespeeld. Niet op de laatste speelronde zoals vorig seizoen, maar op de voorlaatste speelronde. Met deze geruststellende gedachte reisde FC Weesp naar Amersfoort. Quick 1890 moest minimaal gelijk spelen om niet rechtstreeks te degraderen. 

  Quick 1890 begon beter aan de wedstrijd en kreeg enkele kansen. Binnen 10 minuten kwam Quick 1890 ook op voorsprong. Een opening op de rechterkant leidde tot een voorzet op de spits bij de 2e paal en die kopte hem goed in. 1-0. De wedstrijd ging verder op een laag tempo. Quick 1890 kwam regelmatig gevaarlijk voor de goal. FC Weesp kwam halverwege de 1e helft dichtbij een doelpunt. Eerst kwam Jasper Foppen goed door over de linkerkant. Met een goed schot dwang hij de keeper tot een redding. De corner die daarop volgde werd weggewerkt. De rebound werd door Buddie Buddenberg hard op doel geschoten, maar op de doellijn werd de bal door een van de verdedigers weggekopt.

  Langzaamaan kwam FC Weesp beter in de wedstrijd. De teams gingen met een 1-0 stand de rust in. 

  Bart Tijnagel kon vlak voor rust niet meer verder. Jerrel van der Poel kwam voor Bart in het veld. FC Weesp kwam beter in het spel en zette Quick 1890 meer onder druk. In de 50e minuut werd een inworp van Jasper Foppen verlengd door Marcin Kmiecik op Jasper Spanjerberg. Jasper had 2 mogelijkheden om te scoren, maar de keeper redde goed. Even later nog schoten van Jasper Foppen en Jesse Rijnsburger voorlangs. In de 62e minuut was FC Weesp dichtbij een goal. Thijs Visser werd de diepte ingestuurd. Geen buitenspel. Thijs ging door tot aan de achterlijn en gaf een afgemeten voorzet op Marcin Kmiecik. Marcin kopte de bal helaas over. In de 70e minuut ging de rechtsback van Quick 1890 de diepte in. Zijn voorzet op een ingevallen middenvelder was op maat en de 2-0 werd binnen gekopt. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Davey van Aalderen mocht nog even minuten maken als invaller voor de aangeslagen Milan Geertsma. De wedstrijd liep langzaam naar een einde. De stand bleef 2-0. 

  Het was vandaag een ontspannen middag. Het was duidelijk dat de ploeg wekenlang onder grote druk heeft gespeeld en dat goed heeft gedaan met een rechtstreekse handhaving tot gevolg. Een uitstekend resultaat! Jullie verslaggever -als een van de grootste fans van de zondag 1- is hier ook heel erg blij mee. Voor zover dat nog niet duidelijk was.

  Als we terugblikken naar het seizoen dan kunnen we rustig concluderen dat het een bewogen seizoen is geweest. Rene van Vark is kort na de winterstop gestopt; beseffende  dat Rene aardig wat te verduren heeft gehad in zijn thuissituatie. Carlo van Hekken nam het over en ook bij Carlo speelde het nodig. Met 4 overwinningen in de laatste 5 wedstrijden heeft de groep zich uiteindelijk goed herpakt. Mooi om te zien dat er met Jasper Foppen, Jurre van Brug, Jerrel van der Poel, Davey aan Aalderen en Joey Lazonder een volgende generatie talent aan het doorbreken is. Dat biedt weer perspectief voor de toekomst. Aanvoerder en topscorer van dit seizoen Thijs Visser gaat er bijvoorbeeld mee stoppen. Er zijn dus weer voldoende plekken in het team om goed in te gaan vullen. Daarna gaat steun en toeverlaat Joop Wijshake ook FC Weesp verlaten. Ook hem gaan we missen.

  Hiermee gaat de verslaggever eind maken aan dit laatste verslag van dit seizoen. Met een tevreden blik terug op dit seizoen. We gaan nu lekker richting de vakantie. Volgend seizoen gaan we er gewoon weer tegenaan. Wellicht volgen er dan ook weer een aantal verslagen. 

  Jullie verslaggever.